Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pravieniškių pataisos namų pareigūnas Lionijus Demjanovas, piktnaudžiavęs padėtimi, ir kyšininkavęs advokatas Kęstas Ramanauskas pripažinti kaltais

Ketvirtadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos trečiosios valdybos viršininką Lionijų Demjanovą pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumento suklastojimo, o advokatą Kęstą Ramanauską – dėl tarpininko kyšininkavimo, praneša STT.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Už įvykdytus nusikaltimus teismas Lionijui Demjanovui teismas skyrė 12 480 Lt baudą.

Tuo tarpu kaišiadoriškiui advokatui, buvusiam prokurorui Kęstui Ramanauskui teismas nusprendė skirti 60 parų areštą.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atlikę STT Vilniaus valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Lietuvos Kriminalinės policijos biuro pareigūnais, nustatė, kad Pravieniškių pataisos namų pareigūnas šioje įstaigoje laisvės atėmimo bausmę atliekančiam nuteistajam pasiūlė advokato K.Ramanausko, galinčio už neteisėtą atlygį padėti dėl lygtinio paleidimo, paslaugas. Piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, savo tarnybiniame kabinete pareigūnas organizavo kelis nuteistojo ir advokato susitikimus. Toliau tęsdamas nusikalstamą veiką, L.Demjanovas suklastojo dokumentą, taip siekdamas, kad nuteistasis būtų perkeltas į lengvą režimo grupę, ir taip būtų sudarytos sąlygos prašyti teismo dėl nuteistojo lygtinio paleidimo.

Kėdainių rajono apylinkės teismas konstatavo, kad šiais savo veiksmais pareigūnas L.Demjanovas pažeidė Valstybės tarnybos, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymų nuostatas bei kitus teisės aktus, taip diskredituodamas valstybės tarnautojo vardą bei sumenkindamas valstybinės institucijos autoritetą, dėl ko valstybė patyrė didelės neturtinės žalos.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyta, kad advokatas K.Ramanauskas iš nuteistojo per tarpininką priėmė 2 000 Lt kyšį už tai, kad paveiktų L.Demjanovą, ir nuteistasis būtų perkeltas į lengvą režimo grupę, o 30 000 Lt kyšį priėmė žadėdamas pasinaudoti pažintimis ir įtakoti Kauno apygardos teismo teisėjų kolegiją taip, kad nuteistasis būtų lygtinai paleistas iš pataisos įstaigos.

Šis Kėdainių rajono apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius