-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prie Kaišiadorių sustabdytas rusų limuzinas „Mercedes“, prikimštas prabangių laikrodžių

Paaiškinti Kauno pareigūnams, iš kur atsirado 303 tūkst. eurų vertės daiktai, sulaikytieji iš Rusijos nesugebėjo. Policija pareiškė užsieniečiams įtarimus dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.
Sulaikyti bylos įkalčiai
Su neaiškios kilmės laikrodžiais sulaikytas „Mercedes-Benz S“ automobilis / Kauno apskrities VPK nuotr.

Dar sekmadienį, gegužės 7 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai, dirbdami pagal specialiąją Kaliningrado tranzito programą, tikrino pravažiuojančius automobilius su užsienio šalių registracijos numeriais. Viename iš sustabdytų automobilių pareigūnai aptiko daugiau 300 tūkstančių eurų vertės krovinį.

Apie 20 val. Kaišiadorių rajone patikrinimui pareigūnai sustabdė Rusijos Federacijoje registruotą prabangų „Mercedes-Benz“ S klasės automobilį. Patikrinimo metu apžiūrėjus limuzine esančius daiktus, paaiškėjo, kad gabenami 24 prabangūs laikrodžiai, supakuoti į plastikinius maišelius.

Prie kiekvieno laikrodžio buvo etiketės su kainomis. Jų vertė prasideda nuo 2 000 eurų ir siekia net 35 000 eurų.

Prie kiekvieno laikrodžio buvo etiketės su kainomis, kuriose nurodoma, kad šių laikrodžių vertė prasideda nuo 2 000 eurų ir siekia net 35 000 eurų. Automobilio vairuotojas ir keleivis negalėjo paaiškinti pareigūnams minėtų daiktų įsigijimo ir gabenimo aplinkybių.

Taip pat automobilyje rastos dvi geltonos spalvos metalo grandinėlės ir keturi geltonos spalvos metalo auskarai. Minėti juvelyriniai dirbiniai galimai yra auksiniai.

Šių daiktų vertė nustatinėjama. Bendra rastų daiktų vertė gali siekti 303 000 eurų, pažymima Kauno apskrities policijos antradienį paviešintame pranešime.

Automobilio vairuotojas ir keleivis buvo sulaikyti.

Šiems Lietuvos Respublikos piliečiams, gimusiems 1979 m. ir 1977 m., pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 189 str. 2 d., dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius