Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 09 /2015 02 10

Prie Šakių su „Ford“ susidūrusio mokyklinio autobusiuko avarijoje – 20 nukentėjusiųjų

Pirmadienio ryte – skaudi nelaimė kelyje Kaunas–Šakiai, ties ties Jančių kaimu. Apie 7 val. 40 min. susidūrė du keleiviniai mikroautobusai. Netrukus po įvykio sužalotais laikyta 11 žmonių, iš jų 8 vaikai. Tačiau antradienį Policijos departamentas pateikė nukentėjusiųjų sąrašą, kuriame net 20 asmenų. Vaikus vežusio 60 metų mikroautobuso vairuotojui nustatytas 0,11 promilės girtumas. Vairuojant keleivinį transportą neleistinas ir mažiausias alkoholio kiekis organizme.
Avarija kelyje Kaunas – Šakiai
Avarija prie Šakių / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

Kaip 15min.lt sakė Šakių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Ingrida Pranskaitienė, vairuotojo girtumas dar turės būti nustatytas iš kraujo mėginio. „Kol kas, pirminiais alkotesterio duomenimis, vairuotojui nustatytas 0,11 promilės girtumas“, – sakė ji.

Mokyklos direktorius Linas Adomaitis 15min.lt įvykio vietoje sakė, kad autobusiuko vairuotojas – patyręs, sąžiningas ir patikimas. Jo nuomone, jis tikrai negalėjo būti kaltas dėl eismo įvykio.

Kaip antradienį praneša Policijos departamentas, nukentėjusiųjų sąraše yra net 20 asmenų: abu vairuotojai, 13 vaikų ir 5 darbininkai.

Eismo įvykio metu sužaloti automobilio „Mercedes Benz 311“ 50 metų vairuotojas bei keleiviai: 7-metė mergaitė, 10-metis berniukas, 6-metis berniukas, 11-metė mergaitė, 13-metis berniukas, 9-metė mergaitė, 12-metė mergaitė, 15-metis berniukas, dvi 14-metės mergaitės, dvi 16-metės ir 11-metis berniukas, kurie, suteikus medicinos pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Taip pat eismo įvykio metu sužaloti automobilio „Ford Transit“ vairuotojas bei keleiviai 42-ejų metų ir 50-metis vyrai (visi trys asmenys dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į Kauno ligoninę), 46-erių metų, 31-erių metų ir 57-erių metų vyrai, kurie, suteikus medicinos pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

 

9.28 val. Daug nukentėjusiųjų

Baltą „Ford Transit“ autobusiuką sumėtė slidžiame kelyje. Į nevaldomai besisukančią transporto priemonę trenkėsi mokinius į Lekėčių vidurinę mokyklą vežęs autobusiukas.

Į įvykio vietą išsiųstos Šakių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos, Šakių policijos ir Šakių greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, vienas iš susidūrusių mikroautobusų nuo Šakių vežė būrį vaikų, kitas – keturis darbininkus iš Kauno pusės.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, mokykliniu autobusu iš viso keliavo 12 vaikų. Aštuoni iš jų po eismo įvykio išvežti į ligoninę.

Medikų pagalbos prireikė ir trims iš keturių darbininkų. Sunkiausiai sužeistas balto autobusiuko vairuotojas. 

Į įvykio vietą atskubėjo medikai tiek iš Kauno, tiek iš Šakių. Sužeistieji buvo išvežti į abiejų miestų ligonines.

Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vadovė Milda Dambrauskienė 15min.lt sakė, kad iš avarijos į klinikas buvo atvežti 4 suaugę ir 3 vaikai.

Vieno suaugusiojo būklė sunki dėl galvos traumos, jis gydomas reanimacijoje. Kiti trys patyrė lengvesnius sužalojimus (sumušimus, kaulų lūžius): du bus gydomi ligoninėje, vienas išleistas į namus.

Vienas vaikas išleistas į namus, kiti du (6 ir 10 metų) dėl daugybinių sužalojimų paguldyti į ligoninę.
 

Sumėtė kelyje

Įvykio liudininkai pasakojo, kad baltą „Ford Transit“ autobusiuką sumėtė slidžiame kelyje. Į nevaldomai besisukančią transporto priemonę trenkėsi mokinius į Lekėčių vidurinę mokyklą vežęs autobusiukas.

Apie 10 val. šioje kelio Kaunas–Šakiai atkarpoje dar buvo visiškai sustabdytas eismas.

Dėkojame skaitytojui Mariui už nuotraukas iš įvykio vietos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius