Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieglobsčio Lietuvoje negavęs gruzinas atsakys už klastotus bei svetimus dokumentus

Iš Norvegijos lėktuvu į Vilnių grąžintam gruzinui, anksčiau besiprašiusiam prieglobsčio Lietuvoje, teks atsakyti už disponavimą suklastotu bei svetimu dokumentais.
Suklastoti dokumentai
Suklastoti dokumentai / Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus oro uosto pasieniečiai sulaikė reisu iš Oslo išsiųstą 48 metų Gruzijos pilietį. Šių metų vasario viduryje pasienyje su Baltarusija jį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai.

Tuomet gruzinas Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio. Prašymo nagrinėjimo laikui jis buvo apgyvendintas VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje.

Vasario pabaigoje užsieniečiui buvo atsisakyta suteikti prieglobstį, bet vilkindamas laiką gruzinas dėl šio sprendimo vis skundėsi teismui, taip išsaugodamas teisę likti URC. Kol vyko skundų nagrinėjimas teisme, šis vyras, kaip ir kiti prieglobsčio Lietuvoje prašytojai, turėjo teisę parai išeiti iš URC ir judėti šalies teritorijoje.

Gegužės pradžioje dar nesibaigus teisminiams procesams gruzinas parai išėjo iš centro ir į jį nebegrįžo. Kai dabar jį sulaikė Norvegijos pareigūnai, remiantis Dublino II reglamentu gruzinas buvo grąžintas į Lietuvą, nes ši šalis yra pirmoji, kurioje jis pasiprašė prieglobsčio.

Asmens apžiūros metu Vilniaus oro uosto pasieniečiai pas vyrą rado suklastotą Gruzijos vairuotojo pažymėjimą bei lietuvišką asmens tapatybės kortelę, išduotą 51 metų Lietuvos piliečiui. Nustatyta, kad pastarasis dokumentas nėra suklastotas ir yra paskebtas negaliojančiu nuo šių metų balandžio.

Gruzijos pilietis dviem paroms uždarytas į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai dėl disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius