-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieglobsčio Lietuvoje pasiprašę čečėnai į bagažinę susikrovė vaikus ir bandė išvažiuoti į Vakarus

Vilniaus rajono gyventojas automobiliu „Volkswagen Passat“ neteisėtai gabeno net 8 Lietuvoje prieglobsčio pasiprašiusius ir sprendimo dėl jo nesulaukusius čečėnų tautybės Rusijos piliečius. Vakarų Europą, manoma, pasiekti planavę užsieniečiai keliavo ne tik lengvojo automobilio salone, bet ir bagažinėje.
Sulaikyti migrantai
Sulaikyti migrantai / VSAT nuotr.

Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų savivaldybės Petroškų kaimu, kelyje Veisiejai–Kučiūnai, patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“. Mašiną lietuviškais registracijos numeriais vairavo 35-erių Vilniaus rajono gyventojas.

Paaiškėjo, kad jis gabeno 8 čečėnų tautybės Rusijos piliečius – du vyrus, dvi moteris ir keturis nepilnamečius. Nustatyta, kad jie laikinai gyveno VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje. Rusijos piliečiai čia laukė, kol bus išnagrinėti jų prašymai dėl prieglobsčio Lietuvoje suteikimo.

VSAT nuotr./Sulaikyti migrantai
VSAT nuotr./Sulaikyti migrantai

Iš URC teritorijos šiuo metu prieglobsčio prašytojai legaliai gali išeiti dviem valandoms, tačiau išvykti iš Lietuvos jiems negalima. Įtariama, kad šie sprendimo dėl prieglobsčio suteikimo nesulaukę 8 asmenys planavo per Lenkiją pasiekti kurią nors Vakarų Europos valstybę.

„Volkswagen Passat“ vairavusiam Vilniaus rajono gyventojui VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl pasikėsinimo neteisėtai gabenti žmones per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Vairuotojas uždarytas į areštinę.

Be to, jam už tai, kad automobiliu vežė daugiau asmenų negu numatyta transporto priemonės techninėje charakteristikoje, pasieniečiai skyrė 15 eurų administracinę baudą.

VSAT nuotr./Sulaikyti migrantai
VSAT nuotr./Sulaikyti migrantai

Rusijos piliečiai iš pradžių buvo laikinai apgyvendinti Kalvarijos pasienio užkardoje, o vėliau grąžinti į VSAT Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

„Volkswagen Passat“ saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje, rašoma VSAT pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius