Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikiuose prieš teismą stos eismo įvykyje bičiulį pražudęs medžiotojas

Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamas 33 metų Mažeikių rajono gyventojas, sukėlęs eismo įvykį ir mirtinai sužalojęs žmogų.
Avarijos vietoje
Asociatyvinė iliustracija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Skaudi nelaimė įvyko 2015 m. vasario pabaigoje, po medžiotojų būrelio susirinkimo, sutemus. Apsvaigęs nuo alkoholio, neturėdamas teisės vairuoti, vienas iš medžiotojų sėdo prie automobilio vairo ir bandė išvažiuoti iš pievos. Bandydamas stumdyti automobilį pirmyn atgal, jis įklimpo. Išlipęs pastebėjo iš po mašinos kyšančias vieno iš bičiulių kojas.

Prikėlęs mašinoje miegantį nukentėjusiojo brolį, bandė automobilį pakelti, bet jiems neužteko jėgų.

Iškvietę pagalbą kartu su policininkais medžiotojai automobilį patraukė, tačiau atvykę medikai konstatavo, kad po ratais pakliuvęs vyras jau yra miręs. 

Tiriant panašias bylas, susijusias su eismo įvykiuose nukentėjusiais asmenimis pastebima, kad dažna tokių nelaimių priežastis yra alkoholis. 

„Eismo įvykių, kai transporto priemones vairuoja neblaivūs vairuotojai mažėja, tačiau jų pasekmės visada yra didžiausios ir skaudžiausios“, – pabrėžė Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros prokuroras Žilvinas Generauskas.

Kokią bausmę skirti kaltinamajam rytoj spręs Mažeikių rajono apylinkės teismas. Pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 6 punktą tokią nusikalstamą veiką padaręs asmuo baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų, primenama Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius