-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieš teismą stos pernai Telšiuose ir Kelmėje žmogžudystes įvykdę asmenys: gresia kalėjimas iki gyvos galvos

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė dvi praėjusiais metais įvykdytų nužudymų bylas. Prieš teismą stos Kelmės rajono gyventojas (g. 1986 m.), praėjusiųjų metų rugsėjo mėnesio 24 dieną įvykus konfliktui, pastūmęs savo bičiulį (g. 1982 m.), kuris dėl patirtos galvos traumos buvo ištiktas komos ir rugsėjo 28 dieną mirė Kelmės ligoninės reanimacijos skyriuje; bei du Telšių gyventojai (g. 1996 m. ir 1997 m.), kurie 2017 m. liepos 14 d., Telšių r., prie Germanto ežero, mirtinai sužalojo pažįstamą (g. 1996 m.).
Pasivaikščiojimas po Lukiškių kalėjimą
Kalėjimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie tai žiniasklaidai išplatintame pranešime informuoja Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Pareigūnams atlikus ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad Kelmės r., Brauzgų k., tarp alkoholį vartojusių asmenų įvykus konfliktui, kaltinamasis pastūmė savo bičiulį, kuris griūdamas ant žemės susitrenkė galvą į stalą. Komos būsenos nukentėjusysis keturias dienas praleido Šiaulių ligoninės reanimacijos skyriuje, jam buvo atlikta operacija, tačiau dėl komplikacijų galvoje asmuo mirė.

Prieš teismą stos ir du anksčiau teisti, Telšių nakvynės namuose gyvenę jaunuoliai, praėjusiųjų metų ankstų vasaros rytą prie gyventojų gausiai lankomo Germanto ežero mirtinai sužaloję ir prie tilto nutempę bei čia palikę 21-erių telšiškio lavoną. Jį aptiko ir policijai pranešė prie ežero atvykęs žvejys. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad bičiuliai dėl buvusių nesutarimų iš anksto surezgė planą sumušti pažįstamą jaunuolį.

Pasikvietę jį vykti prie ežero ir vartoję alkoholinius gėrimus, kaltinamieji jaunuolį kumščiais, medžio šaka ir plytomis užmušė vedini pykčio ir keršto. Sumuštas jaunuolis dėl daugybinių sužalojimų įvykio vietoje mirė. Kaltinamieji, užmušę jaunuolį ir pasisavinę jo mobiliojo ryšio telefoną, iš įvykio vietos pasišalino, tačiau netrukus buvo sučiupti pareigūnų.

Dėl įvykdytų nužudymų, pagal LR BK 129 str., kaltinamiems gresia laisvės atėmimo bausmės iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius