Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų, neteisėto laisvės atėmimo, asmens lenkimo vartoti narkotines medžiagas. Šiaulių apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui Egidijui Keriui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.
Byla
Byla / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Tyrimas

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, byloje pareikšti kaltinimai dėl tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų, neteisėto laisvės atėmimo, asmens lenkimo vartoti narkotines medžiagas Kuršėnų miestelio gyventojams: 26 metų E.K., 23 metų A.K. ir 19 metų E.L.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad kaltinamieji veikdami bendrininkų grupėje ir būdami apsvaigę nuo alkoholio, bei narkotinių medžiagų, 2008 m. lapkričio 14 d., apie 6.30 val., išlaužę gyvenamo namo, esančio Kuršėnų m. duris, neteisėtai įsibrovė į šį namą, kur panaudodami fizinį smurtą išsivedė nukentėjusįjį V.P. ir prievarta įsodino  į automobilį. Nustatyta, kad kaltinamieji nuvežė V.P. į mišką, kur jį sumušė. Po to jį įkėlė į automobilio bagažinę bei parvežę atgal į Kuršėnų miestelį, iškėlė ir paliko jį be sąmonės gulėti sankryžoje.

Nukentėjusįjį ankstyvą rytą gatvėje rado praeiviai. Po savaitės V.P. nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė.

Pareigūnai nustatė, kad su V.P. buvo susidorota dėl to, kad kaltinamieji įtarė jį  auksinės grandinėlės vagyste.

Prokuroras pažymėjo, kad šioje byloje taip pat yra pateikti kaltinimai R.Ž., kuris įtariamas asmens lenkimu vartoti narkotines medžiagas. Be to, anksčiau minėtas A.K., taip pat kaltinamas tuo, kad neteisėtai įgijo, gabeno bei pardavė narkotinę medžiagą – kokainą.

Šiuo metu trims kaltinamiesiems nužudymu paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Už sunkiausios šioje byloje nustatytos nusikalstamos veikos (tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų) padarymą įstatymas nustato maksimalią laisvės atėmimo bausmę – laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius