Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai neprašo pratęsti vieno įtariamų Drąsiaus Kedžio bendrininkų suėmimo

Generalinė prokuratūra nusprendė nesikreipti į teismą su prašymu pratęsti suėmimo terminą vienam iš įtariamų Drąsiaus Kedžio bendrininkų, patvirtino prokuroras.
Drąsius Kedys TV laidoje PRIEŠ SROVĘ
Drąsius Kedys TV laidoje PRIEŠ SROVĘ

„Prokuroras nesikreipė dėl suėmimo pratęsimo, nepateikė tokio prašymo (...) Bus keičiama į kitą kardomąją priemonę“, – BNS ketvirtadienį sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis.

Anot jo, greičiausiai įtariamajam bus skirta kardomoji priemonė – užstatas.

Prieš pusantros savaitės teisėsaugininkai suėmė du įtariamuosius, kurie galėjo padėti kauniečiui D.Kedžiui, kaip įtariama, prieš dvejus metus nužudyti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę. Vienam jų skirtas mėnesio, kitam – 10 dienų suėmimas.

Žiniasklaidoje skelbta, kad suimtieji – D.Kedžio draugas, buvęs kultūristas, Kauno miesto valstybinio choro dainininkas Raimundas Ivanauskas ir jo draugė Eglė Barauskaitė.

I.Mikelionis neatsakė į klausimą, kuriam ketvirtadienį suėjo suėmimo terminas.

Lapkričio pradžioje į viešumą iškilo aplinkybė, kad Policijos departamento pareigūnai galimai nesuteikė prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl Kauno apygardos teisėjo J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymo aplinkybių.

Generalinė prokuratūra prieš pusantros savaitės pranešė pradėjusi tyrimą dėl galimo Policijos departamento pareigūnų piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo.

Įtarimai jau pateikti penkiems policijos pareigūnams, tarp jų – pirmadienį iš pareigų atsistatydinusiam policijos vadovo pavaduotojui Visvaldui Račkauskui. Jis įtariamas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo ar disponavimo juo.

Ketvirtadienį policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis sakė, kad piktnaudžiavimu tarnyba ir pareigų neatlikimu įtariamas Tomas Ulpis atšauktas iš Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovo pareigų, jis yra įteikęs atsistatydinimo pareiškimą.

Lapkričio pradžioje žurnalistus kreipęsis kauniečio D.Kedžio draugu prisistatęs vyras tvirtino pranešęs V.Račkauskui, policijos generalinio komisaro pavaduotojui Algirdui Stončaičiui, T.Ulpiui apie D.Kedžio ketinimus 2009 metų spalį nušauti Kauno apygardos teismo teisėją J.Furmanavičių, savo dukters motiną Laimutę Stankūnaitę, jos seserį V.Naruševičienę, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą.

D.Kedys šiuos asmenis kaltino pedofilija ir sąvadavimu.

Pats D.Kedys vėliau taip pat rastas negyvas, tačiau nustatyta, kad jo mirtis nesmurtinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius