Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prokuroras nesutinka su A.Ulvido išteisinimu dėl paauglių tvirkinimo

Kauno apygardos prokuroras apskundė išteisinamąjį nuosprendį paauglių tvirkinimu kaltintam Algimantui Ulvidui.
Algimantas Ulvidas teisme
Algimantas Ulvidas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Prokuroro skundas gautas balandžio 21 dieną“ – BNS pirmadienį sakė Kauno apylinkės teismo atstovė Indrė Cvilikaitė.

Balandžio 3 dieną šis teismas vyrą visiškai išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios paklaustos dėl savo amžiaus melavo, todėl kaltinamasis negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų.

Tyrimui vadovavęs prokuroras teismo prašė skirti vyrui subendrintą bausmę pagal keturis epizodus dėl penkių jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimo.

Už panašius nusikaltimus jau anksčiau teistam vyrui kaltintojas prašė skirti dvejus metus ir dešimt mėnesių laisvės atėmimo ir skelbiant nuosprendį jį suimti teismo salėje.

Kitoje baudžiamojoje byloje vyras kaltinimas įvykdęs 33 nusikalstamas veikas, susijusias su jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu. Šioje byloje yra 25 nukentėjusieji ir 193 liudytojai.

Balandžio 7 dieną teismas, išnagrinėjęs prokuroro prašymą pakeisti kaltinamajam paskirtą kardomąją priemonę į griežtesnę – namų areštą arba intensyvią priežiūrą – prašymą patenkino iš dalies. Rašytinį pasižadėjimą neišvykti pakeitė į namų areštą.

Sprendimas kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės priimtas reaguojant į visuomenės susidomėjimą ir remiantis Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate vasarį gautu pranešimu.

Pranešime buvo nurodyta, jog Kaune, Pramonės prospekte, pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas A. Ulvidas atvyko į degalinę kartu su nepilnamete, gimusia 2007 metais.

Kaunietis jau anksčiau buvo nuteistas už mergaičių tvirkinimą – jis buvo teisiamas už tai, kad nuogas šokdavo paauglėms. Vyras tvirtino, kad mergaitės jį susirasdavo pačios.

Antradienį pranešimą dėl šios aktualijos paviešino ir Lietuvos Respublikos prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros prokuroras apskundė nuosprendį, kuriuo kaunietis buvo išteisintas dėl keturių jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimo epizodų, rašoma jame.

Prokuroras kreipėsi į Kauno apygardos teismą su apeliaciniu skundu dėl nepagrįsto išteisinamojo nuosprendžio. Prokuroras skunde nurodė, kad nuosprendis, kuriuo asmuo buvo išteisintas dėl jaunesnių negu šešiolikos metų asmenų tvirkinimo (Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d.) 4 nusikalstamų epizodų yra neteisėtas, nepagrįstas ir turi būti panaikintas priimant naują – apkaltinamąjį nuosprendį.

Skunde nurodoma, jog nors kaltinamasis teigė nesupratęs mergaičių amžiaus, tačiau yra pagrindo teigti, kad teismo pasirinktas šios aplinkybės vertinimas yra per siauras ir teismas turėjo įvertinti daugiau bylos aplinkybių.

Pažymėta ir tai, jog teismas, priimdamas išteisinamąjį nuosprendį, neįvertino ir daugelio prokuroro baigiamojoje kalboje nurodytų aplinkybių.

Atsižvelgiant į išdėstytus motyvus ir kaltinamojo asmenybę, prokuroras prašo panaikinti išteisinamąjį nuosprendį ir priimti naują – apkaltinamąjį nuosprendį, kaltinamajam paskiriant 2 metų ir 10 mėnesių realią laisvės atėmimo bausmę. Prokuroras taip pat prašo tenkinti nukentėjusiųjų civilinius ieškinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius