Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorė: pranešimas apie įtarimus Egidijui Vareikiui tikriausiai bus įteiktas šią savaitę

Pranešimas apie įtarimus namuose smurtavusiam Seimo nariui Egidijui Vareikiui bus įteiktas artimiausiu metu, sako ikiteisminį tyrimą organizuojanti Vilniaus rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Ieva Kvedaraitė.
Egidijus Vareikis
Egidijus Vareikis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pranešimas bus įteiktas artimiausiu metu, tikriausiai jau šią savaitę“, – BNS antradienį sakė prokurorė.

Pasak jos, kadangi įtarimai dar nepateikti, klausimas dėl kardomųjų priemonių nesvarstytas.

Prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo. Numatoma, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Seimas birželio 20 dieną panaikino namuose smurtavusio konservatoriaus E.Vareikio neliečiamybę. Į Seimą su prašymu leisti E.Vareikį patraukti baudžiamojon atsakomybėn kreipėsi generalinis prokuroras Darius Valys, specialioji komisija pasiūlė jo prašymą tenkinti.

Seimo komisijai tuomet liudijusi prokurorė I.Kvedaraitė sakė, kad yra pakankamai duomenų įtarti, jog būdamas neblaivus Seimo narys dukart žmonai sudavė per veidą ir vieną kartą spyrė. Pasak prokurorės, E.Vareikis buvo byloje apklaustas specialiuoju liudytoju, ir nors sako visų smūgių neprisimenantis, dėl kai kurių prisipažįsta.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas E.Vareikis savo elgesį vadino kvailyste, tačiau taip pat tvirtino, jog Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas veikia blogai.

Pirminiais policijos duomenimis, neblaivus E.Vareikis savo namuose Vilniaus rajono Bendorių kaime, Bendorėlių alėjoje, prieš žmoną smurtavo gegužės 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius