Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorei apskundus nuosprendį valstybės naudai priteista virš 60 000 eurų

Apeliacinės instancijos teismo sprendimu anksčiau Varėnos teisme išteisintas įmonės direktorius Linas B. nuteistas dėl mokesčių nesumokėjimo ir įpareigotas į valstybės biudžetą sumokėti beveik 50 000 eurų mokesčių bei solidžią baudą.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / LR prokuratūros nuotr.

Teismas, išnagrinėjęs Kauno apygardos prokuratūros prokurorės apeliacinį skundą, pakeitė pirmos instancijos teismo nuosprendį.

Bylos duomenimis, Linas B. buvo kaltinamas, kad būdamas įmonės direktoriumi, į valstybės biudžetą nemokėjo privalomų mokesčių.

Anksčiau direktorius buvo išteisintas, motyvuojant sudėtinga įmonės finansine situacija.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) verslininkui siuntė priminimus, tačiau jo valdoma įmonė nesumokėjo beveik 100 000 eurų jai priklausiusių mokesčių, nors tvarkomoje apskaitoje nagrinėtu laikotarpiu buvo įregistruota beveik 110 000 eurų dydžio skolų užskaitų, taip sumažinant kitus įsiskolinimus.

Pirmosios instancijos Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų nuosprendžiu Linas B. buvo išteisintas, motyvuojant sudėtinga įmonės finansine situacija. Kauno apygardos prokuratūros prokurorė su tokiu teismo nuosprendžiu nesutiko ir teikė apeliacinį skundą, kuriuo prašė Liną B. pripažinti kaltu dėl mokesčių nesumokėjimo ir valstybės naudai priteisti VMI civilinį ieškinį.

Prokurorė, remdamasi tyrimo metu surinkta medžiaga ir visais įmonės buhalterinės apskaitos dokumentais, skunde motyvavo, jog įmonė turėjo realią galimybę ir išteklius mokesčiams sumokėti, tačiau šiuos mokėjimus sąmoningai vengė atlikti.

Kauno apygardos teismas prokuratūros skundą patenkino ir priėmė naują nuosprendį. Naujuoju teismo sprendimu Linas B. pripažintas kaltu dėl mokesčių nesumokėjimo pagal Baudžiamojo kodekso 219 straipsnio 2 dalį. Jam paskirta 12 5000 eurų dydžio bauda ir priteista sumokėti beveik 50 000 eurų mokesčių į valstybės biudžetą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius