Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusės milijono litų vertės cigarečių kontrabanda aptikta betoniniuose blokuose

Muitinės pareigūnai Raigardo kelio poste sulaikė iš Baltarusijos vežtą statybinių blokų krovinį pamatams. Specialiai išlietuose betoniniuose blokuose buvo įrengtos slėptuvės, kuriuose rasta daugiau nei pusės milijono litų vertės cigarečių kontrabanda.
Betoniniai blokai
Betoniniai blokai / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai atskleidė įmantrų baltarusiškų cigarečių kontrabandos būdą: rūkalai į Lietuvą buvo įvežami „patobulintuose“ pamatų blokuose. Paprastai tokie blokai būna pilnaviduriai, tačiau šiuo atveju juos išliedavo tarytum „karstus“ – tad į kiekvieno vidų tilpdavo maždaug keturios dėžės kontrabandinių cigarečių. Muitinės pareigūnai juokauja, kad įdomu būtų pamatyti, kiek stovėtų namas, turintis tokius „cigaretinius“ pamatus.

Antradienį apie 14 val. į Raigardo kelio postą krovininiu automobiliu ‚DAF“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis V.S. sakėsi į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį vežantis statybinių blokų krovinį. Tačiau muitinės pareigūnai jau turėjo muitinės kriminalistų perduotą informaciją, kad šie blokai gali būti „su paslaptimi“.

Vis dėlto patikrinti tokį krovinį buvo gana sudėtinga. Teko ilgai vargti, kol keturi pareigūnai su laužtuvais apvertė pusę tonos sveriantį vieną iš blokų. Šio dugne aptikta silpna vieta – ją tedengė su kalkėmis maišyto skiedinio sluoksnis. Nudaužę minėtą sluoksnį, muitininkai bloko viduje išvydo į plastiką suvyniotas baltarusiškas cigaretes.

Muitinės kriminalinė tarnyba praneša, kad iš viso šiam bloke rasti 1 tūkst. 980 pakeliai cigarečių „‚Fest“ ir „NZ Gold Superslims“, o tokių blokų krovininiu automobiliu vežta net 40. Darant prielaidą, jog ir likusiuose blokuose bus aptiktas panašus kiekis nelegalių rūkalų, krovinyje turėtų būti paslėpta maždaug 79 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 576 tūkst. litų.

„DAF“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms. MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius