Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 14 /17:58

R.Jakilaitienei ir jos žinomiems draugams – baudos už pareigūnų reikalavimų nevykdymą

Praūžus Edmundo Jakilaičio 40-mečiui prieš teismą stojo jo žmona Rasa Jakilaitienė bei keletas jo žinomų draugų. Visiems jiems už policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą teismas skyrė pinigines baudas.
Rasa Jakilaitienė
Rasa Jakilaitienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip 15min informuoja Vilniaus miesto apylinkės teismas, gegužės 27 d. Vilniuje, visi keturi asmenys, būdami neblaivūs, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų. 15min žiniomis, tuo metu vyko E.Jakilaičio gimtadienio vakarėlis.

Incidentas kilo tuomet, kai Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus atstovė spaudai R.Jakilaitienė nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų sustoti ir prisistatyti, nėjo į tarnybinį policijos pareigūnų automobilį, kad būtų nustatyta jos tapatybė.

Informavus R.Jakilaitienę, kad ji yra sulaikoma už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą, ir pradėjus ją vesti iki policijos tarnybinio automobilio, R.Jakilaitienė bandė ištrūkti, kojomis spirtis į žemę, nereagavo ir nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasa Jakilaitienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasa Jakilaitienė

R.Jakilaitienė nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų sustoti ir prisistatyti, nėjo į tarnybinį policijos pareigūnų automobilį, kad būtų nustatyta jos tapatybė.

Tuo metu, kai R.Jakilaitienė buvo sodinama į policijos pareigūnų tarnybinį automobilį, reklamos srityje dirbantis verslininkas Darius Budzinauskas priėjęs iš už nugaros, sugriebė policijos pareigūnui už liemenės ir bandė jį atitraukti, taip trukdydamas policijos pareigūnui atlikti tarnybines pareigas.

Tuo tarpu televizijos laidų vedėja Neringa Skrudupaitė nepaleido R.Jakilaitienės rankų ir neleido jos vesti į tarnybinį policijos automobilį. Taip pat bandė atitraukti pareigūno rankas nuo sulaikyto asmens, į jo reikalavimus nutraukti neteisėtus veiksmus nereagavo.

Viešųjų ryšių įmonės „Vipcommunications“ vadovas Giedrius Galdikas taip pat elgėsi agresyviai, stumdė policijos pareigūną, nereagavo į pareigūno reikalavimus nutraukti neteisėtus veiksmus.

Šiais savo veiksmais asmenys padarė administracinius nusižengimus, numatytus ANK 506 straipsnio 4 dalyje. Visi pažeidėjai prisipažino ir gailisi.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rasa ir Edmundas Jakilaičiai
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rasa ir Edmundas Jakilaičiai

Teismas nutarė pažeidėjus nubausti ir trims iš jų skirti po 90 eurų baudą. Skirdamas nuobaudą G.Galdikui, teismas atsižvelgė į tai, kad administracine tvarka pažeidėjas baustas, turi galiojančių nuobaudų, ne visos baudos yra sumokėtos, todėl skyrė 110 eurų dydžio baudą.

15min nepavyko susisiekti su R.Jakilaitiene, tačiau naujienų agentūrai BNS ji teigė neturinti ką komentuoti, tik pažadėjo sumokėti baudą.

Nutarimai per dvidešimt dienų nuo jų priėmimo dienos gali būti skundžiami Vilniaus apygardos teismui, praneša Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius