Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Radviliškietis neįtikino teismo: „Juokais atsukau peilį, o žmona tuo metu pasilenkė“

Birželio 28 dieną Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Radviliškio miesto gyventojas Albertas Norkevičius, gimęs 1962 metais, buvo kaltinamas savo šeimos nario nužudymu. Anksčiau neteistas vyras buvo pripažintas kaltu.
Smurtas šeimoje
Smurtas šeimoje / 123rf.com nuotr.

Šis nusikaltimas padarytas 2015 metų gruodį, Radviliškio mieste. Bylos duomenimis, A.Norkevičius savo namuose, peiliu dūrė į pilvą savo žmonai.

Nuo patirtos traumos moteris mirė įvykio vietoje.

Nagrinėjant šią baudžiamąją bylą per teismo posėdį A.Norkevičius savo kaltę neva pripažino ir nurodė, kad juokais atsuko peilį į žmoną, o pastaroji tuo metu lenkėsi ir susižalojo. Vyras siūlė kviesti pagalbą į namus, bet nukentėjusioji atsisakė. Tačiau teisėjų tokie parodymai neįtikino, pažymima Šiaulių apygardos teismo antradienį paviešintame pranešime.

Teismo kolegijos nuomone, iškeldamas tokią versiją kaltinamasis tik sau naudinga linkme pateikia subjektyvų bylos aplinkybių vertinimą. Be to, teisme ekspertas nurodė, kad moteriai padarytas sužalojimas nėra būdingas griuviminei traumai, anot jo, turėjo būti tiesioginis poveikis, jėga, kad pažeistų pilvo sieną. Ekspertas paaiškino, jog vien laikant peilį rankoje ir juo nesmūgiuojant, o tik atsitrenkiant į peilį pilvu, nebūtų buvęs padarytas toks sužalojimas.

Teismas konstatavo, kad A.Norkevičiaus padarytas nusikaltimas yra įrodytas, ne tik kaltinamojo, liudytojų parodymais, ekspertų išvadomis, bet ir kita byloje esančia medžiaga.

Už padarytą nusikaltimą A.Norkevičiui teismas skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius