Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Radviliškio rajone trys vyrai mokės baudas, nes kaukės jiems trukdė girtauti

Ilgąjį savaitgalį Šiaulių apskrities policija sulaukė 21 pranešimo apie karantino taisyklių pažeidimus, daugiausia pranešta apie grupelėse besibūriuojančius asmenis. Dalis jų susirinko išgerti, o apsauginės kaukės svaigintis trukdė.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Iš viso pareigūnai surašė 9 protokolus karantino taisykles pažeidusiems žmonėms, praneša Šiaulių apskrities policija.

7 protokolai surašyti už tai, kad žmonės viešose vietose nedėvėjo nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių, 2-iems už saviizoliacijos nesilaikymą.

Kai kuriems Radviliškio r. gyventojams kaukės būtų trukdžiusios girtauti. Dėl to po 500 eurų teks sumokėti trims vyrams, šeštadienį nusprendusiems susiburti prie taurelės.

Dar vienam neblaiviam pusamžiam vyriškiui, kuris viešumoje pasirodė vienas, tačiau nedėvintis apsauginės kaukės, teks sumokėti 560 eurų, o 26-erių neblaiviam ir kaukės nedėvėjusiam vyrukui – 500 eurų.

Kauno policija skelbia, kad gegužės 1-3 dienomis dėl karantino pažeidimų surašyti 25 protokolai. Didžioji dauguma dėl apsauginių kaukių nedėvėjimo.

Kapinių prieigose vyresnio amžiaus gyventojams, neturėjusiems apsauginių kaukių, jas davė pareigūnai.

Dvejose viešojo maitinimo įstaigose įstaigose Kaune buvo nustatyti 6 pažeidimai - 5 pažeidimai dėl kasos aparato naudojimo ir 1 pažeidimas kuomet pardavėja nedėvėjo apsauginės kaukės.

Taip pat prie viešojo maitinimo įstaigų įspėti ir šeši lankytojai. 3 iš jų dėl asmenų grupėje buvimo bei 3 dėl apsauginės kaukės nedėvėjimo.

Pareigūnai primena, kad už karantino režimo pažeidimus gresia griežta atsakomybė. Fiziniams asmenims už pažeidimus gresia nuo 500 iki 1500 eurų, juridiniams – nuo 1500 iki 6000 eurų baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius