Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raseinių krašte kelia galvas piktybiški įstatymų pažeidėjai: išskirtinis policijos dėmesys

Šiaulių apskrities policijos patruliai savaitgalį tramdė Raseinių mieste ir Raseinių rajone teisės normas ignoruojančius gyventojus.
Policijos reidas Vilniaus naktiniame klube
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Savaitgalinės Šiaulių apskrities policijos Patrulių rinktinės ir Kelių policijos tarnybos pareigūnų išvykos į aptarnaujamos teritorijos rajonus sustiprina vietinės policijos pajėgas, kontroliuojant įstatymus ignoruojančius vietinius gyventojus. Pastaruoju metu dėmesio centre yra Raseinių rajonas, kuriame tokie asmenys bando vis aukščiau kelti galvas, trikdydami viešąją tvarką ir gyventojų rimtį.

Pareigūnai Raseinių rajone iš eismo eliminavo 3 neblaivius vairuotojus.

Šeštadienį Kelių policijos tarnybos pareigūnai Raseinių rajone iš eismo eliminavo 3 aplinkiniams pavojų kėlusius vairuotojus, kurie prie transporto priemonės vairo sėdo neblaivūs. Du jų buvo sulaikyti pačiuose Raseiniuose, vienas – Raseinių rajono teritorijoje. Kadangi vairuotojams nustatytas girtumas, nesiekiantis pusantros promilės, jiems buvo pradėta administracinio nusižengimo teisena.

Ne visi Raseinių rajono vairuotojai laikosi ir kitų Kelių eismo taisyklių: du jų vairavo automobilius, kurie nebuvo drausti privalomaisiais transporto priemonių civilinės atsakomybės draudimais, trys nesegėjo saugos diržų, vienas vairuodamas nuo ausies negalėjo atitraukti mobilaus ryšio telefono, dar vienas, nenorėdamas išduoti pradedančiojo statuso, ignoravo reikalavimą automobilyje prisitvirtinti nustatytos formos klevo lapo ženklą.

Tuo metu dviratininkai Raseinių rajone nelinkę dėvėti šviesą atspindinčių liemenių, pastebi pareigūnai.

Dviem jų už tai buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai.
Penktadienį ir sekmadienį Raseinių krašte dirbo Patrulių rinktinės mobiliosios kuopos pareigūnai. Jie demaskavo du narkotikų pavartoti sumaniusius asmenis. Šeštadienio vakarą Šiluvoje buvo sulaikytas 23 metų vaikinas, iš kurio kelnių kišenės buvo ištrauktas folijos paketėlis su augalinės kilmės, įtariama, narkotine medžiaga. O sekmadienį Katauskių kaime, įtarus neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, buvo sulaikytas 24 metų vaikinas. Koplyčios g. pastebėję du automobilius ir prie jų besibūriuojančius jaunuolius, patruliai priartėjo prie jų ir pamatė, kad vienas kažką švystelėjo tolyn ant žemės. Pasirodo, tai buvo folijos rutuliukas, kuriame, įtariama, susukta narkotinė medžiaga – marihuana.

Abu sulaikytieji atsidūrė areštinėje, jiems pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Dar vienas raseiniškis naktį praleido Šiaulių apskrities VPK laikinojo sulaikymo patalpose. Jis, Katauskių kaime sulaikant kvaišalus išmetusį vaikiną, necenzūriniais žodžiais reiškė nepasitenkinimą pareigūnų veiksmais, juos visaip įžeidinėjo, žemindamas jų garbę ir orumą. Nuo vyro alkoholio kvapas nesklido, tačiau jis elgėsi neadekvačiai, jo vyzdžiai buvo išsiplėtę, tad kilo įtarimas, kad jis gali būti vartojęs kvaišalų.

Nuo vyro alkoholio kvapas nesklido, tačiau jis elgėsi neadekvačiai, jo vyzdžiai buvo išsiplėtę.

Juo labiau, kad už narkotinių medžiagų vartojimą jis jau yra baustas. Tačiau 44 metų Katauskių kaimo gyventojas atlikti testus ligoninėje dėl apsvaigimo kategoriškai atsisakė. Jis buvo atvežtas į Šiaulių apskrities VPK laikinojo sulaikymo patalpas, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas už Statutinio valstybės tarnautojo garbės ir orumo pažeminimą. Sulaikytasis – žinomas ne tik mūsų šalies, bet ir Belgijos bei Nyderlandų teisėsaugai, teistas už įvairius nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius