Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Recidyvistas iš Palangos kalės ne vienerius metus

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas patvirtino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl plėšimo, šaunamojo ginklo pagrobimo bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis ir palangiškį nuteisė 8 metų laisvės atėmimo bausme, ją atliekant pataisos namuose.
Pasivaikščiojimas po Lukiškių kalėjimą
Ne kartą teistas palangiškis už grotų praleis 8-erius metus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Recidyvistu pripažintas jau 9 kartus už įvairias nusikalstamas veikas teistas 29-erių metų palangiškis 10-ąjį kartą nuteistas už praėjusių metų gegužės 9-osios nakties įvykius. Tada jis, būdamas girtas, Palangoje užpuolė ir apiplėšė savo bendraamžį, iš jo atimdamas rankinę su pinigais, du mobiliuosius telefonus bei legaliai turėtą ginklą „Tanfoglio Force 99 C“.

„Apklausti kaip liudytojai kartu su kaltinamuoju girtavę vaikinai ir merginos parodė, kad jie kartu visą dieną gėrė ir stiprų alų, ir degtinę. Kaip galima suprasti iš jų bei savo kaltę pripažinusio kaltinamojo parodymų, tai buvo pagrindinis jų vadinamojo laisvalaikio praleidimo būdas“, – baigiamojoje kalboje, prašydama kaltinamajam skirti 9 metų laisvės atėmimo bausmę, kalbėjo valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi prokurorė Laima Rokanskienė.

Anot jos, priimtas apkaltinamasis teismo nuosprendis yra pagrįstas ir teisėtas. Pasak prokurorės, šio, kaip ir kitų panašaus pobūdžio nusikaltimų pagrindinė priežastis yra besaikis alkoholio vartojimas.

Teismas iš dalies patenkino nukentėjusiojo byloje pareikštą civilinį ieškinį ir priteisė jam 20 tūkst. neturtinės bei 1 274 litus turtinės žalos. Nuteistasis taip pat turės sumokėti 4 442 litus Valstybinei ligonių kasai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius