Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reidai Klaipėdos keliuose: kai kurie vairuotojai gavo išsyk po du protokolus

Praėjusią savaitę Klaipėdos apskrities kelių policijos pareigūnai dirbo Klaipėdos mieste ir rajone, Palangoje, Rietavo savivaldybėje bei Plungės, Skuodo ir Kretingos rajonuose. Didžiausias dėmesys skirtas pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas ir šviesoforų signalų paisymo kontrolei – iš viso užfiksuoti 198 pažeidimai.
Reidas Klaipėdos apskrityje
Reidas Klaipėdos apskrityje / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Vasario 16 d. Klaipėdos r., kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, sustabdyto automobilio „Audi“ vairuotojui, 1991 m. gimusiam vyrui, buvo nustatytas 0,95 prom. neblaivumas. Net šeši pareigūnų patikrinti vairuotojai vairavo, nors to daryti neturėjo teisės.

Tą pačią dieną Klaipėdoje, prie S.Dariaus ir S.Girėno g. bei Sportininkų g. sankryžos, sustabdytas 1999 m. gimęs BMW vairuotojas. Jaunuolis vairavo neturėdamas tam teisės, nes jos nėra įgijęs, be to, paaiškėjo, kad anksčiau stacionariu greičio matuokliu yra užfiksuota, jog jis, neturėdamas teisės vairuoti, viršijo leistiną greitį daugiau nei 20 km/h. – dėl šio pažeidimo vairuotojui taip pat surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Du protokolai surašyti ir vasario 21 d. Kauno g. sustabdytam, 1989 m. gimusiam „Mercedes-Benz“ vairuotojui, kuris vairavo neįgijęs teisės vairuoti ir anksčiau, neturėdamas teisės vairuoti, leistiną greitį viršijo 40 km/h.

Dar vienas teisės vairuoti neįgijęs, 1980 m. gimęs vairuotojas buvo sustabdytas kelyje Klaipėda–Liepoja. Dviem vairuotojams – 1996 m. gimusiam, sustabdytam Klaipėdoje, Taikos pr., ir kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda sustabdytam, gimusiam 1977 m. – teisė vairuoti yra atimta, o 1996 m. gimusiam, irgi greitkelyje Vilnius–Klaipėda sustabdytam „Toyota“ vairuotojui teisė vairuoti yra sustabdyta.

Atsakomybės sulauks ir 10 Kelių eismo taisykles pažeidusių pėsčiųjų.

Praėjusią savaitę taip pat užfiksuota, kad 24 vairuotojai neleistinai naudojosi mobiliaisiais įrenginiais, 20 – nebuvo atlikę privalomosios techninės apžiūros, 17 – pažeidė šviesoforų signalus, 14 – neturėjo privalomo draudimo, 10 – nesegėjo saugos diržų. Atsakomybės sulauks ir 10 Kelių eismo taisykles pažeidusių pėsčiųjų.

Mobiliuoju greičio matuokliu Klaipėdoje ir Kretingoje per savaitę užfiksuotas 61 greičio viršijimo atvejis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius