Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Reidas Klaipėdos senamiestyje: per pora valandų įkliuvo 12 greičio viršytojų

Ketvirtadienį Klaipėdos apskrities Kelių policijos pareigūnai vykdė priemonę Tiltų g., Klaipėdoje. Didžiausias dėmesys buvo skirtas transporto priemonių greičio kontrolei. Priemonė surengta reaguojant į gyventojų skundus, kad senamiestyje automobiliai gana dažnai viršija leistiną greitį ir kelia didelį triukšmą.
Klaipėdos senamiestyje vietomis greitis ribojamas iki 20 kilometrų per valandą.
Klaipėdos senamiestyje vietomis greitis ribojamas iki 20 kilometrų per valandą. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Per pora valandų pareigūnai užfiksavo 12 greičio viršijimo atvejų. Tarp greitį viršijusių transporto priemonių buvo 3 maršrutiniai mikroautobusai, 3 taksi automobiliai ir 3 elektromobiliai. Vienas elektromobilis važiavo 48 km/h greičiu, tačiau leistiną greitį jis viršijo net 28 km/h, nes visame Klaipėdos senamiestyje važiuoti galima ne didesniu nei 20 km/h greičiu. Šio elektromobilio vairuotojui skirta 30 eurų bauda. Kitų transporto priemonių vairuotojai leistiną greitį viršijo nuo 12 iki 20 km/h, jiems skirtos baudos svyruoja nuo 12 iki 30 eurų.

Pareigūnai užfiksavo ir du kelių eismo taisykles pažeidusius dviratininkus – jie važiuojamojoje kelio dalyje esančia dviračių juosta važiavo nevilkėdami liemenių su šviesą atspindinčiais elementais, o dviračių žibintai taip pat nebuvo įjungti. Pasak pareigūnų, viena iš šių matomumą gerinančių priemonių yra privaloma ir šviesiu paros metu, važiuojant ne dviračių taku. Dviratininkus pareigūnai įspėjo žodžiu.

Kelių policijos pareigūnai visus eismo dalyvius ragina keliuose ir gatvėse būti atidesniais, laikytis kelių eismo taisyklių, o priemones eismo saugumui gerinti žada rengti nuolat, įvairiose apskrities vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius