Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reido Kaune kuriozas: bekontakčiai alkotesteriai rodo, kad vairuotojas gėręs, nors taip nėra

Trečiadienį Kauno Piliakalnio g. Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnai surengė reidą, kurio metu tikrino, ar vairuotojai nėra vartoję alkoholio. Fiksuoti ir kiti KET pažeidimai. Netrūko reido metu ir kuriozų. Viena vairuotoja nestojo, tad pareigūnams teko ją vytis. Lyjant nepatikimi pasirodė ir naujieji bekontakčiai alkotesteriai. Juos suklaidino langų plovimo skystis.
Policinė priemonė Kauno mieste
Policinė priemonė Kauno mieste / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Reidą Piliakalnio gatvėje du policijos ekipažai pradėjo trečiadienį 10.30 val. Per keletą valandų nustatyti penki pažeidėjai.

Pirmasis policijai įkliuvo 5 klasės BMW vairuotojas. Tatuiruotas vyras įpūtė 0,72 prom. alkoholio, tad baudžiamoji atsakomybė jam negrėsė. Vairuotojas panoro įgyvendinti galimybę kartoti tikrinimą alkotesteriu praėjus 15-ikai minučių. Tuomet aparatas parodė kiek mažesnius skaičius – 0,68 prom. Tačiau administracinės atsakomybės jis nenusikratė – fiksuotas administracinis nusižengimas. Vyrukui teko laukti, kol atvažiuos pažįstami nuvaryti jo mašinos – pats sėsti už vairo jis nebegalėjo.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 422 str. 5 d. jam gresia bauda iki 450 eurų ir teisės vairuoti atėmimas iki vienerių metų ir šešių mėnesių.

Kauno apskrities policijos duomenimis, taip pat nustatytas vienas vartojęs alkoholio vairuotojas, tačiau neviršijęs leistinos alkoholio normos – 0,06 prom.

„Gi trečiadienio rytas, tikrai jokio alkoholio negėriau. Va, dukrą į darželį vežiau“, – paklausta, ar vartojo šiandien alkoholį, tikino reido metu sustabdytos „Audi“ vairuotoja Kristina, rodydama pareigūnams į vaikišką kėdutę ant galinės automobilio sėdynės.

Kol pareigūnai tikrino moters dokumentus, ji pasiteiravo, ar jau daug neblaivių nustatyta ir patikino, kad tokios priemonės reikalingos: „Kasdien turėtumėt tikrint, kad neblaivūs išvis į gatves nevažiuotų.“

Vėliau buvo nubausti „Peugeot“ ir „Volvo“ (pastarasis – angliškais numeriais) vairuotojai, kurie važiavo neprisisegę saugos diržo.

Pareigūnų dėmesio sulaukė ir jaunas „Mercedes-Benz“ valdytojas, kuris nebuvo užsiklijavęs reikalaujamo klevo lapo.

Netrūko reido metu ir kuriozų. Štai viena „Audi“ vairuotoja nepastebėjo, kad yra stabdoma policijos pareigūnų ir nė nestabtelėjusi, nuvažiavo tolyn. Pasiviję ją patruliai nustatė, kad moteris savo transporto priemonės nėra apdraudusi. Ji teisinosi nesupratusi, kad yra stabdoma.

Alkotetsteris.lt nuotr./Alkoholio detektorius
Alkotetsteris.lt nuotr./Alkoholio detektorius

Vairuotojų blaivumą policininkai trečiadienį tikrino naudodami naujos kartos alkotesterius, vadinamuosius alkoholio detektorius, į kuriuos pakanka papūsti per atstumą. Šis bekontaktis prietaisas neparodo, kiek tiksliai vairuotojas vartojo alkoholio. Tačiau jis geba nustatyti, ar vairuotojas gali būti vartojęs svaigiųjų gėrimų. Todėl prietaisui užfiksavus galimą nusižengimą, automobilio vairuotojas siunčiamas į aikštelę, kurioje jis jau tikrinamas su kitu alkotesteriu, gebančiu tiksliai nustatyti alkoholio promilių kiekį.

Reidui įsibėgėjus, ėmė lynoti, tad vairuotojai įjungė langų valytuvus. Ne vienas jų panaudojo ir langų plovimo skystį. Būtent šio koncentracija automobilio salone ir sutrikdė keletą neblaivumo patikrų.

Pirmoji nustebo „Subaru“ vairuotoja. Bekontaktis alkotesteris parodė, kad ji galimai vartojo alkoholio. Tačiau patikrinus ja kitu prietaisu, šis parodė apvalius nulius. Taip nutiko ir su dar vienu automobilio valdytoju. Dėl šio akibrokšto, tikėtina, kaltas langų plovimo skysčio koncentratas transporto priemonių salone.

Pasak Kauno apskrities policijos, reidas trečiadienį buvo vykdomas ir ankstų rytą. Iš viso vasario 19-ąją blaivumas patikrintas net 270-čiai transporto priemonių vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius