-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Riaušių prie Seimo byla gali užsitęsti, tvarką saugos neregėtos pajėgos

2023 m. balandžio 26 dieną Vilniaus miesto apylinkės teisme atverčiama baudžiamoji byla, kurioje 87 asmenys kaltinami dėl 2021 metų rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių. Baudžiamosios bylos proceso dalyvių srautus padės reguliuoti ir teismo savanoriai, pažymima pranešime spaudai.
Temos iliustracija
Temos iliustracija: Didžiausias Lietuvos teismas atsakingai ruošiasi didžiausiems iššūkiams Vienas jų – sutalpinti bylos dalyvius konferencijų salėje. / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Ši byla išsiskiria labai dideliu proceso dalyvių: kaltinamųjų, gynėjų, nukentėjusiųjų ir liudytojų – skaičiumi, todėl teismas telkia įvairius būdus, siekdamas tinkamai reguliuoti trečiadieniais išaugsiantį lankytojų srautą.

136 tomų apimties baudžiamąją bylą nagrinės Vilniaus miesto apylinkės teismo trijų teisėjų kolegija.

Tvarką teisme, tikimasi, padės užtikrinti papildomos tiek policijos, tiek savanorių pajėgos.

Tvarką teisme taip pat padės užtikrinti papildomos policijos ir Viešosios tarnybos pareigūnų pajėgos.

Baudžiamoji byla bus nagrinėjama didžiausioje teismo Konferencijų salėje, talpinančioje per 200 asmenų.

Į teismą atvyksiančius lankytojus prie centrinio įėjimo pasitiks informacinės lentos ir čia budintys savanoriai, o teismo vidaus erdvės bus aiškiai padalintos į skirtingus sektorius.

Dėl didelio bylos dalyvių skaičiaus bus sustiprinta asmenų patikra, todėl ir šio, ir kitų tą dieną numatytų teismo posėdžių dalyviai privalės pateikti gautus šaukimus į teismą. Rekomenduojama įsivertinti, kad trečiadienį patekimas į Vilniaus miesto apylinkės teismo pastatą dėl asmens tapatybės patikros gali užtrukti, visų proceso dalyvių prašoma atvykti anksčiau.

Pirmasis posėdis sostinės teismo rūmuose Laisvės prospekte numatytas rytoj, balandžio 26 d., 9 val. 30 min.

Trečiadienio teismo posėdžius norintys stebėti žiūrovai taip pat privalės pateikti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus, o šių dokumentų neturintys asmenys į teismą nebus įleidžiami.

„Būtent dėl iš visos Lietuvos į teismo posėdį Vilniuje turinčių atvykti asmenų skaičiaus byla pripažinta galinčia užsitęsti baudžiamąja byla, – pranešime cituojama Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Viktorija Šelmienė. – Dėl dalyvių skaičiaus ši byla turi savo specifiką, tačiau dedame visas pastangas, kad jos nagrinėjimas minimaliai atsilieptų tiek kitoms byloms, tiek įprastam teismo darbo ritmui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius