Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romų tautybės brolis ir sesuo Brižinskiai tęsia kovą teisme dėl neteisėto praturtėjimo

Vilniaus apygardos teismas apeliacine tvarka nagrinėja Saidos Brižinskajos ir Aleksandro Brižinskio bylas dėl neteisėto praturtėjimo. Dar neįsiteisėjusiu pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu jauna čigonė yra išteisinta, tačiau jos brolis pripažintas kaltu ir paliktas be 0,7 mln. litų vertės nekilnojamojo turto.
Saida Brižinskaja
Saida Brižinskaja / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Baudžiamojoje byloje dėl neteisėto praturtėjimo išteisintai jaunai romei Saidai Brižinskajai nėra kada atsipūsti – prokuratūra apeliaciniu skundu Vilniaus apygardos teisme siekia ją nuteisti ir konfiskuoti šimtatūkstantinės vertės nekilnojamąjį turtą sostinėje.

Dar sunkesnė užduotis tame pačiame sostinės teisme laukia vilniečio Aleksandro Brižinskio – jis siekia išteisinimo ir galimybės išsaugoti 0,7 mln. litų vertės namą Vilniuje, nes pirmuoju nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto praturtėjimo.

Moteris įrodė turėjusi santaupų, per vestuves gavusi keliasdešimt tūkstančių litų dovanų, legaliai dirbusi Jungtinėje Karalystėje.

Antradienio rytą brolio ir sesers Brižinskių bylos Vilniaus apygardos teisme pradėtos nagrinėti vienu metu, tik skirtingose salėse.

Kaip praėjusią vasarą rašė BNS, Vilniaus miesto apylinkės teismas buvo išteisinęs neteisėtu praturtėjimu kaltintą vilnietę S.Brižinskąją.

Teismas nusprendė, kad Jungtinėje Karalystėje dirbusi 23 metų moteris galėjo iš teisėtų pajamų įsigyti nebaigtą statyti namą ir žemės sklypą Navasiškių gatvėje, netoli tarptautinio Vilniaus oro uosto. Jungtinėje Karalystėje vilnietė dirbo 2009-2010 metais.

Jaunai moteriai 2010 metais pirkinys kainavo 100 tūkst. litų.

40 tūkst. litų moteris sumokėjo iš karto, o likusius žadėjo grąžinti dalimis vėliau.

Pirmosios instancijos teismas, ištyręs bylos įrodymus, nusprendė, kad jauna moteris galėjo turėti santaupų, per vestuves gavo keliasdešimt tūkstančių litų dovanų, ji legaliai dirbo Jungtinėje Karalystėje, iš šios valstybės buvo gautos tai patvirtinančios pažymos. Be to, pinigų S.Brižinskajai skolinę asmenys turėjo lėšų, o įsigyti turtą iš skolintų lėšų įstatymas nedraudžia.

Išteisinamąjį nuosprendį paskelbęs teismas panaikino laikiną nuosavybės teisių apribojimą dešimties arų sklypui ir namui.

Tačiau tas pats Vilniaus miesto apylinkės teismas yra nutaręs konfiskuoti Saidos brolio Aleksandro Brižinskio namą ir sklypą Geležinės gatvėje, kurių vertė – beveik 726 tūkstančiai litų.

Be to, A.Brižinskis turėtų sumokėti 13 tūkstančių litų baudą.

Jam paskirtą vienų metų laisvės atėmimo bausmę teismas atidėjo pusantrų metų.

Aleksandras Brižinskis
Aleksandras Brižinskis

Šis dviejų aukštų namas ir sklypas priklausė kalėti 14 metų laisvės atėmimo bausme dėl itin didelio kiekio heroino įgijimo Vilniaus apygardos teismo šiemet nuteistam Artūrui Bogdanovičiui. Jis palaikė artimus santykius su A.Brižinskio motina.

Bylos duomenimis, A.Bogdanovičius namą ir sklypą už 800 tūkst. litų pardavė A.Brižinskio seneliams. Šie vėliau už 200 tūkst. litų namą pardavė anūkui A.Brižinskiui.

Teismas mano, kad A.Brižinskio seneliai neturėjo realių pajamų brangiam nekilnojamam turtui įsigyti, o vėliau iš jų turtą perėmęs jų anūkas neturėjo realių galimybių grąžinti – jis neturėjo nuolatinių pajamų, dirbdamas tegaudavo 300 litų atlyginimą.

Jaunas vyras teismui aiškino, kad pinigus skolinosi, be to, per vestuves 40 tūkst. litų gavo dovanų.

Tiek išteisinamasis nuosprendis S.Brižinskajai, tiek apkaltinamasis verdiktas A.Brižinskiui nebuvo galutiniai – proceso dalyviai pasinaudojo savo teisėmis per 20 dienų teikti apeliacijas aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui, kurio sprendimai įsiteisės iškart ir privalės būti vykdomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius