Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusas prifarširavo cigarečių į „Audi 100“ degalų baką, dujų balioną, dureles ir sėdynes

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams ir muitininkams įkliuvo rusas, lengvuoju automobiliu gabenęs pigesnius rūkalus iš Kaliningrado srities.
Rasti įkalčiai
Rasti įkalčiai / VSAT nuotr.

Antradienį ryte VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai Kybartų kontrolės punkte patikrino iš Rusijos į Lietuvą įvažiavusį automobilį „Audi 100“ rusiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Mašiną vairavęs 23 metų kaliningradietis pasienio tikrinimą vykdžiusiems pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus.

Vis tik kilo įtarimų, kad transporto priemonėje gali būti slepiamos akcizinės prekės, todėl pasieniečiai ir muitininkai ją patikrino atidžiau.

Mašiną išnaršę pasieniečiai bei muitininkai netrukus įsitikino, jog įtarimai pasitvirtino – neteisėtai gabentų rūkalų rasta automobilio degalų bake, neveikiančiame dujų balione, durelėse už salono apdailos ir keleivių sėdynėse.

Iš viso aptikti 3 tūkstančiai 958 pakeliai „Golden Gate“ cigarečių. Tabako gaminių pakuotės nebuvo pažymėtos jokiais akcizo mokesčio ženklais, tad manoma, jog cigaretės įsigytos Rusijos pusėje esančioje bemuičių prekių parduotuvėje.

Rastųjų rūkalų vertė, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 29 tūkstančiai litų, pažymima VSAT atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Mašinos vairuotojas, automobilis ir juo gabentos cigaretės perduoti muitinės pareigūnams, pradėjusiems administracinę teiseną dėl kontrabandos. Užsieniečiui teks atvykti į teismą. Už padarytą pažeidimą rusui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Taip pat gali būti konfiskuota jos vairuota transporto priemonė bei cigaretes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius