-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje rastas prieš 25-erius metus dingęs be žinios ir paskelbtas mirusiu lietuvis

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras kreipėsi į teismą su ieškiniu, prašydamas atnaujinti civilinę bylą, kurioje Lietuvos pilietis paskelbtas mirusiu. Asmuo, dingęs prieš 25-erius metus, buvo rastas Rusijoje, – pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Kauno apygardos prokuratūra
Kauno apygardos prokuratūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

1996 metais be žinios dingęs J.A. 2021 metais Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų sprendimu buvo pripažintas mirusiu asmeniu, mirties datą laikant teismo sprendimo datą, o mirties vietą – paskutinę žinomą gyvenamąją vietą.

Praėjus 25-eriems metams nuo J.A. dingimo, Kauno apygardos prokuratūroje buvo gautas Lietuvos Respublikos ambasados Rusijos Federacijoje laiškas.

Jame teigiama, kad lietuvių bendruomenės pirmininkas informavo ambasadą apie neteisėtai Rusijoje gyvenantį ir sunkia liga sergantį asmenį – galimai J.A. Pastarasis iki šiol glaudėsi pas Rusijos pilietę, kuri buvo suradusi vyro giminaičius, tačiau nesulaukė iš jų jokios pagalbos.

Lietuviui sunkiai susirgus, moteriai juo rūpintis tapo sudėtinga.

Tai, kad atsiradęs asmuo yra būtent J.A., patvirtino ir gautos ekspertizės išvados.

Neteisėtai Rusijoje gyvenantis J.A. neturi jokio asmens dokumento ir sunkiai serga, tačiau, kol asmuo teisiškai paskelbtas mirusiu, jis negali gauti jokios pagalbos ir parvykti į Lietuvą.

Atsižvelgiant į visas aplinkybes ir sunkią J.A. sveikatos būklę, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras, gindamas viešąjį interesą, teismo prašė skubiai panaikinti sprendimą, kuriuo minėtas asmuo paskelbtas mirusiu.

Rugsėjo 28 dienos Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų sprendimu prokuroro pareiškimas dėl civilinės bylos, kurioje nuspręsta J.A. paskelbti mirusiu, atnaujinimo, buvo patenkintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius