Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryškėja kontrabandinio krovinio standartai: 1 arba 2 tūkstančiai pakelių cigarečių

Padvarionių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajone aptiko „standartinį“ kontrabandinį krovinį – 2000 pakelių baltarusiškų cigarečių. Pareigūnų patirtis rodo kontrabandininkų veiklos sistemingumą: jei slaptą krovinį neša vienas žmogus, įprastai jį sudaro 1000 pakelių rūkalų. Kai nusikaltėlių pora – dvigubėja ir krovinys. Jei tūkstančių būna dvigubai daugiau nei nešikų, tikėtina, planuojama gabenti krovinius, kiek tai reikia daryti rankomis, per kelis sykius.
Bylos įkalčiai
Šalčininkų rajone kontrabandininkai neteko 2000 pakelių cigarečių / VSAT nuotr.

Trečiadienį popiet VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai netoli Šalčininkų rajono Girdijauskų kaimo esančiame miške aptiko likimo valiai paliktas 4 dėžes, apvyniotas polietilenu. Ši vieta yra už kelių šimtų metrų nuo sienos su Baltarusija.

Dėžėse buvo 2000 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Apie įvykį VSAT pareigūnai pranešė kolegoms Baltarusijoje, o patys dėl kontrabandos pradėjo administracinę teiseną. Rūkalai saugomi Padvarionių užkardoje.

Neseniai VSAT skelbė, kad Švenčionių pasieniečiai sulaikė cigarečių gabentoją, o du jo bendrininkai dingo tamsoje. Vis dėlto pareigūnų rankose atsidūrė net 6000 cigarečių pakelių: kiekvienas trijulės narys turėjo įstengti panešti po 2000 pakelių, arba griebti bent 1000 ir planuoti pakartotinį reisą.

Kitu atveju pasieniečiai Švenčionių rajone buvo sulaikę būtent 2000 pakelių cigarečių nešusius du vyrus.

Lapkričio viduryje Adutiškio užkardos pasieniečiai irgi buvo sulaikę du kontrabandinius rūkalus gabenusius Švenčionių rajono gyventojus. Tuo atveju irgi paaiškėjo, kad dėl uždarbio vyrai buvo pasirengę panešti bent po 1000 pakelių cigarečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius