Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 05 /13:07

Šalčininkų rajone du vyrai naminukę gamino iš upės vandens, pilno vabzdžių ir šiukšlių

Šalčininkų rajone sekmadienį sulaikyti du naminę degtinę gaminę vyrai, vietoje rasta apie 54 litrai naminukės, informavo Vilniaus apskrities policija. Tuo metu Šilutės rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, bendradarbiaudami su Tauragės apskrities policija, likvidavo čia veikusį naminės degtinės fabrikėlį. Vėliau atliktų kratų metu rasta ir kontrabandinių cigarečių.
Naminukės fabrikėlis
Naminukės fabrikėlis Šilutės rajone / VSAT nuotr.

Pareigūnai, gavę gyventojų pranešimų apie nelegalią alkoholio prekybą, sekmadienį, apie 11 val., Šalčininkų rajone, netoli Žagarinės kaimo esančiame miške sulaikė du vietinius gyventojus, gimusius 1989 ir 1992 metais.

Įvykio viestoje rasta apie 400 litrų brogos ir apie 54 litrai alkoholio.

Pasak policijos, naminė degtinė buvo gaminama antisanitarinėmis sąlygomis: buvo naudojamas purvinas upelio vanduo, induose plaukiojo vabzdžiai, spygliai, o gamybos galutinis produktas buvo filtruojamas per purvinus skudurus.

Įtariamieji sulaikyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėtos alkoholio gamybos, už nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Be to, pas vieną iš įtariamųjų namuose atlikus kratą, rastas daiktas, panašus į šaunamąjį ginklą.

Savo ruožtu VSAT Pagėgių pasienio rinktinės atstovai antradienį viešina informaciją apie dar vieną demaskuotą alkoholio daryklą.

Pirmadienį popiet VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai, kuriems talkino Tauragės policininkai, patikrino miškingą vietovę ties Šilutės rajono Jurkiškės kaimu. Turėta informacijos, kad čia gali veikti naminių svaigalų gaminimo fabrikėlis.

Švėkšnos seniūnijoje esančiame miško masyve pareigūnai aptiko įrangą, skirtą nelegalių alkoholinių gėrimui gamybai. Netoliese užfiksuoti ir iš miško išėję trys asmenys, kurie į automobilį „Mitsubishi Carisma“ sukrovė talpas ir grįžo į tankmę.

Įvykio vietoje sulaikyti svaigalus gaminę 32 ir 53 metų vyrai bei 44-erių moteris. Visi jie – Šilutės rajono gyventojai. Naminės fabrikėlyje pasieniečiai rado jau pagamintus 35 litrus bespalvio specifinį naminės degtinės kvapą turinčio skysčio.

Dar 40 litrų išvirtų svaigalų rasta automobilyje „Mitsubishi Carisma“ sukrautose įvairaus tūrio talpose.

Tęsiant tyrimą tą pačią dieną pareigūnai atliko kratas Šilutės rajono Švėkšnos miestelyje. Viename gyvenamajam name rasta 190 pakelių cigarečių „NZ“ , „Fest“, „Minsk Capital QS“ ir „NL“. Dalis rūkalų paženklinti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais, kita dalis – be banderolių.

Dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Automobilis, naminės aparatas, rastieji svaigalai ir cigaretės saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje. Asmenys po apklausos paleisti. Jiems skirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius