Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkuose kontrabandinės cigaretės slėptos pelkėje ir nuotekų vamzdžiuose

Padvarionių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajone sulaikė du kontrabandinių cigarečių krovinius. Abiem atvejais sienos pažeidimų požymių neaptikta, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnybas (VSAT).
Kontrabandinės cigaretės, rastos pelkėtoje vietovėje
Kontrabandinės cigaretės, rastos pelkėtoje vietovėje / Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.

Pirmą krovinį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai aptiko Šalčininkų rajono Ažubenio kaimo prieigose, už maždaug 400 metrų nuo sienos su Baltarusija. Pelkėtoje vietoje gulėjo 4 polietilenu apvyniotos dėžės, kuriose iš viso rasta 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT pareigūnai patikrino vietovę ir sienos pažeidimo požymių neužfiksavo.

Kitą krovinį Padvarionių pasieniečiai aptiko vėlų šeštadienio vakarą netoli to paties Šalčininkų rajono Ažubenio kaimo. Čia vienoje vietoje po patrulių taku, einančiu prie pat sienos su Baltarusija, yra įrengta betoninė pralaida nutekėti vandeniui. Šiame vandens nutekėjimo vamzdyje VSAT pareigūnai rado šešias į polietileną suvyniotas dėžes, kuriose iš viso buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis, tačiau siena nebuvo pažeista.

Šiuo metu abu kontrabandinių cigarečių kroviniai yra saugomi Padvarionių užkardoje.

Nepamirškite – už kontrabandą nesumokami mokesčiai ir akcizai, o tai reiškia mažiau vietų darželiuose, mažiau saugumo keliuose, ilgesnes eiles sveikatos įstaigose. Gyventojų neigiamos nuostatos ir įsitraukimas į kovą prieš nelegalią veiklą yra būtinas veiksnys, todėl jei pastebėjote kontrabandos apraiškų, susisiekite su muitine ar policija visą parą veikiančiu telefonu 8 800 555 44.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius