Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkuose kontrabandos „taškas“ – lyg tvirtovė: policija žinojo, bet įrodyti užtruko

Šalčininkuose, Eišiškių g., gyvenamajame name ir ūkiniuose pastatuose, Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai aptiko didelį kiekį kontrabandinių rūkalų. Jų muitinė vertė ‒ apie 22 000 eurų.
Rasti pinigai
Rasti pinigai / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Šalčininkų rajono policijos pareigūnai nuolat reaguoja į gyventojų pranešimus dėl nelegalios prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis ir, atlikę kruopštų tyrimą, organizavo policinę priemonę.

Kratos metu 52-ejų metų šalčininkiečio prabangiame dviejų aukštų name ir pagalbinėse patalpose, įrengtose slėptuvėse, pareigūnai aptiko 6 260 pakelių cigarečių be Lietuvos Respublikos banderolių, Jų muitinė vertė ‒ apie 22 000 eurų. Taip pat buvo rasta keli tūkstančiai eurų, įtariama, gautų iš nusikalstamos veiklos.

Šis prekybos rūkalais „taškas“ Šalčininkuose veikė ilgą laiką, pareigūnams vis nepavykdavo įrodyti įtariamojo kaltės.

Vilniaus aps. VPK nuotr./Rasti rūkalai
Vilniaus aps. VPK nuotr./Rasti rūkalai

Įtariamojo šalčininkiečio namų valdą juosia masyvi tvora, aplink įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, name ir pagalbinėse patalpose buvo įrengtos slėptuvės rūkalams.

Kratos metu rasta ne tik rūkalų ir pinigų, bet ir skolininkų sąrašai, svetimų žmonių asmens duomenys ir kita medžiaga, įrodanti įtariamojo kaltę dėl nusikalstamos veikos. Matyti, jog jis kruopščiai fiksavo nusikalstamu būdu gautas lėšas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199² str. 2 d.). Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šalčininkų policija dėkinga visuomenei už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją išaiškinant šiuos teisės pažeidimus ir prašo gyventojų nebūti abejingiems ir apie žinomus panašaus pobūdžio teisės pažeidimus pranešti skubios pagalbos telefonu 112, www.epolicija.lt arba telefonu 8 700 60000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius