TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 11 /13:31

Praėjus savaitei po sprogimo „Klaipėdos medienoje“ užgeso vieno darbuotojo gyvybė

Prabėgus savaitei po sprogimo vienoje didžiausių uostamiesčio įmonių – „Klaipėdos medienoje“ – Kauno klinikose užgeso vieno darbuotojo, patyrusio stiprius nudegimus, gyvybė. Nelaimės priežastys vis dar nėra aiškios.

Žinią, kad antradienio naktį mirė vienas iš nukentėjusių darbuotojų, 15min patvirtino bendrovės atstovai.

Šiuo metu Kauno klinikose dar gydomi keturi iš uostamiesčio atgabenti „Klaipėdos medienos“ darbuotojai. Visų jų būklė – stabili.

Vienas darbuotojas liko gydytis Klaipėdoje. Dar trys jau išleisti gydytis į namus.

Kokio amžiaus buvo žuvęs darbuotojas – neatskleidžiama. Jau pirmąją nelaimės dieną skelbta, kad jis apdegė apie 90 procentų kūno. Iš pradžių vyras atgabentas į Klaipėdos universitetinę ligoninę, vėliau pervežtas į Kauno klinikas.

A. Jašinskienės nuotr./Gaisras medienos įmonėje
A. Jašinskienės nuotr./Gaisras medienos įmonėje

„Visas įmonės kolektyvas esame stipriai sujaudinti ir nuliūdinti mus pasiekusios žinios dėl prarasto ilgamečio kolegos. Reiškiame nuoširdžią užuojautą artimiesiems. Su jais palaikome artimą nuolatinį ryšį. Ir toliau teiksime visą reikalingą pagalbą, kurios prireiks šiuo sudėtingu laikotarpiu.

Esame be galo dėkingi Klaipėdos ir Kauno medikams už jų įdėtas pastangas. Incidento metu nukentėjusiems darbuotojams įmonė kompensuos visas su gydymu bei reabilitacija susijusias išlaidas, suteiks kitą reikalingą paramą. Įmonės darbuotojams taip pat sudarome galimybę pasinaudoti nemokama psichologo konsultacija“, – teigė bendrovės generalinis direktorius Nikolajus Ivanovas.

VIDEO: „Klaipėdos medienoje“ nuaidėjo sprogimai – pastatas degė atvira liepsna, pranešama apie sužeistuosius

Incidento metu nukentėjo du bendrovės pastatai – medienos drožlių plokštės gamybos padalinys ir jį aptarnavę oro valymo įrenginiai. Šiuo metu incidento vieta pilnai atitverta, užtikrinant saugumą likusioje bendrovės teritorijoje.

Klaipėdos Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Aurelija Maslauskienė 15min informavo, kad nelaimės tyrimas dar tęsiamas. Ugniagesiai kol kas neturėjo galimybės patekti į pastatą. Ten tyrėjai galės įeiti tuomet, kai bus visiškai saugu.

„Tyrimas apima labai didelę dalį medžiagos: nagrinėjami įvairiausi vaizdo įrašai, duomenys. Tačiau, kol nebus apžiūrėta nelaimės vieta, tol tyrimas nebus baigtas“, – teigė A.Maslauskienė.

Tyrimą dar tą pačią dieną pradėjo ir įmonės sudaryta komisija, aplinkosaugininkai, bylą užvedė ir policijos pareigūnai. Kaip informavo Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis, pradėtas tyrimas dėl galimo darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo, pagal Baudžiamojo kodekso 176 straipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius