-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitės pažeidėjų suvestinė Kauno regione – į darbą lėkė 118 km/val. greičiu

Kauno apskrities policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 583 greičio viršijimo atvejai. Didžiausias lakstūnas greitį viršijo daugiau nei dvigubai.
Lapkričio 12-osios naktinis policijos reidas
Reidas/ Asociatyvi nuotr. / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Savaitės lakstūnas fiksuotas lapkričio 8 dieną apie 14.30 valandą Kauno rajono Mastaičių kaime.

Automobilis „Opel Combo“ vietoje nustatyto maksimalaus 50 km/val. greičio, gyvenvietėje lėkė 118 km/val. greičiu. Jo vairuotojas, gimęs 1998 metais, tikino skubėjęs darbo reikalais.

Vyrui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Kitą dieną apie 20.15 valandą Kėdainių J.Basanavičiaus gatvėje buvo sustabdytas neblaivus automobilio „Seat Toledo“ vairuotojas, gimęs 1984 metais, kuriam nustatytas lengvas girtumas – 0,37 prom.

Vairuotojas teigė alkoholio vartojęs ir tą pačią dieną, ir iš vakaro.

Taip pat paaiškėjo, kad vyras neturi teisės vairuoti transporto priemonės, nes ši teisė buvo prarasta, o pasibaigus atėmimo terminui vairuotojas neįvykdė susigrąžinimo sąlygų.

Dar vienas neblaivus vairuotojas buvo išaiškintas lapkričio 11 dieną apie 17.20 valandą, kuomet patruliuojantis pareigūnų ekipažas gavo pranešimą apie galimai neblaivų vairuotoją, sukėlusį eismo įvykį Kauno Vaidoto gatvėje.

Nuvykus nurodytu adresu, pareigūnai aptiko automobilį „Ford“, įvažiavusį į krovininį automobilį.

Praeivių pagalba, iš įvykio vietos pasišalinęs „Ford“ vairuotojas buvo surastas, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,56 prom.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 9 neblaivius automobilių vairuotojus ir 7 dviratininkus. Vienas jų, gimęs 1973 metais, lapkričio 12 dieną apie 18.30 valandą buvo sustabdytas Kauno rajono Miriniškių kaime neblaivus vairuojantis dviratį. Jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,32 prom.

Štai lapkričio 14 dieną apie 20 valandą Jonavos rajono Aklojo Ežero kaime automobilis „VW Passat“, vairuojamas neblaivaus vyro, gimusio 1978 metais, nuvažiavo nuo kelio.

Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,99 prom.

O apie 17.25 valandą Kaišiadorių rajono Grabučiškių kaime automobilį „VW Golf“ vairavo neblaivus vyras, gimęs 1996 metais, kuris ne tik nuvažiavo nuo kelio, bet ir apgadinęs kelio sankasą, pasišalino iš įvykio vietos.

Vairuotojas surastas, jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,78 prom.

Taip pat išaiškinti ir 11 asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Visą savaitgalį, lapkričio 12–14 dienomis, Kauno apskrities VPK Kelių patrulių kuopos pareigūnai Kauno mieste ir rajone, taip pat Jonavos rajone ir Kėdainiuose vykdė policinę priemonę, skirtą neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti.

Patikrinus 3,6 tūkst. transporto priemonių, išaiškinti 6 neblaivūs vairuotojai, taip pat 7 asmenys, vairavę transporto priemones neturint teisės vairuoti.

Fiksuoti ir kiti KET pažeidimai, kai buvo vairuojama privaloma tvarka neįregistruotas, privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu neapdraustas ar be pritvirtinto valstybinių numerių ženklo transporto priemones.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 13 eismo dalyvių (pernai iki lapkričio mėnesio pabaigos – 24), dar 603 sužeisti (pernai – 563).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius