-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Lietuvoje iš viso kilo 374 gaisrai, žuvo 4 žmonės

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai gesino 374 gaisrus. Juose žuvo 4 žmonės. Iš viso šiemet ugnis pasiglemžė jau 48 žmonių gyvybes. Pernai per tą patį laiką žuvusiųjų buvo 46.
Gaisro vietoje
Asociatyvi iliustracija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), penktadienį gautas pranešimas, kad Kaune, Vinco Krėvės prospekte, bute daugiabutyje moteris rado apdegusį savo motinos kūną. Šalia rasti ir keli apdegę daiktai. Įvykis tiriamas.

Tos pačios dienos vakare pranešta, kad Kauno rajone, Didžiųjų Lapių kaime, dega statybinis vagonėlis, o viduje gali būti žmogus. Atvykus ugniagesiams, jis jau liepsnojo. Užgesinus gaisrą, jame rastas sudegusio vagonėlio savininkės, gimusios 1947 m., kūnas. Gaisro priežastys tiriamos.

Sekmadienį paryčiais Širvintų rajone, Gelvonuose, užsidegė medinis vieno aukšto trijų butų namas. Viename iš kambarių rastas smarkiai apdegęs 1952 m. gimusio vyro kūnas. Gaisro metu sudegė namo stogas, išdegė 5 kambariai. Nuo ko kilo gaisras, aiškinamasi.

14.36 val. buvo pranešta apie gaisrą Alytaus rajone, Junčionių kaime. Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna, stogas buvo įkritęs. Po kiek laiko ugniagesiai jame rado 1977 m. gimusios moters kūną. Gaisro priežastys tiriamos.

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja, kad norint išvengti tokių skaudžių nelaimių, būtina įsirengti autonominį dūmų detektorių.

Pernai šalyje, suveikus šiems prietaisams, buvo išgelbėta ne viena gyvybė. Neretai gaisrai kyla naktį, tad, turint detektorių namuose, šaižus jo garsas prikelia iš miego ir tragedijos dažniausiai pavyksta išvengti.

Nuo šių metų gegužės 1 d. įsigaliojus Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių pakeitimams, gyventojai visuose gyvenamuosiuose būstuose privalės įsirengti autonominius dūmų detektorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius