TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savaitgalį Lietuvos keliuose sužeisti 42 žmonės, tarp jų – 6 nepilnamečiai

Praėjusį savaitgalį, gegužės 27–29 d. (penktadienį–sekmadienį), Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, mūsų šalies keliuose įvyko 35 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Nežuvo nė vienas eismo dalyvis. Sužeisti 42 žmonės, tarp jų – 6 nepilnamečiai. Nukentėjo 18 vairuotojų, 14 keleivių, 8 dviračių vairuotojai, 2 pėstieji.
Avarija magistralėje „Via Baltica“
Asociatyvinė iliustracija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Motociklų vairuotojai, pirminiais duomenimis, pateko į 4 eismo įvykius: sužeisti 4 žmonės.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 įvykiuose: sužeisti 2 žmonės.

Policijos pareigūnai per tris paras užregistravo 447 techninius eismo įvykius.
Šiais metais, palyginti su 2015 metų tuo pačiu laikotarpiu, pirminiais duomenimis:

užregistruoti 1 204 eismo įvykiai, t. y. 179 įvykiais (arba 17,5 proc.) daugiau,
žuvo 65 žmonės, t. y. 17 (arba 20,7 proc.) mažiau,

sužeisti 1 439 žmonės, t. y. 191 (arba 15,3 proc.) daugiau.

Gegužės 27–29 d. eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės:

Gegužės 27-osios, penktadienio, ryte (apie 6.45 val.) Vilniuje, Tolminkiemio gatvėje, 54 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Passat“, išvažiuodamas iš aikštelės, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Honda XL600“ ir su juo susidūrė. Nukentėjo motociklą vairavęs 23 metų vaikinas – dėl sužeistos dešinės kojos jis paguldytas į ligoninės Traumatologijos skyrių.

Zarasų rajone iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis „VW Golf“, vairuojamas 76 metų senolio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „VW Passat“, kurį vairavo 60 metų vyras.

Gegužės 28-osios, šeštadienio, ryte (9.20 val.) Zarasų rajone, Pakniškių kaime, kelyje Dusetos–Užpaliai–Vyžuonos, iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis „VW Golf“, vairuojamas 76 metų vyro, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „VW Passat“, kurį vairavo 60 metų vyras. Įvykio metu nukentėjo pastarojo automobilio 87 metų keleivė. Garbaus amžiaus moteris paguldyta į ligoninę.

Apie 12.02 val. Vilniuje, Molėtų plento ir Skersinės gatvės sankryžoje, sukdamas į kairę, 74 metų vyro vairuojamas automobilis „Subaru Forester“ susidūrė su tiesiai važiavusiu automobiliu „Škoda Fabia“, kurį vairavo 33-ejų moteris. Šio įvykio metu nukentėjo dvi „Škodos“ keleivės: 64 metų moteris ir 7-ių mėnesių mergaitė. Abiem paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 14.15 val. Šakių rajone, Žygėnų kaime, kelyje Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas, iš šalutinio kelio automobiliu „Opel Astra“ išvažiuodamas 31 metų vyras nepastebėjo pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Honda XRV 750“. Susidūrimo neišvengė abiejų transporto priemonių vairuotojai. Nukentėjo motociklą vairavęs 44 metų vyras. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jis išleistas gydytis į namus. Automobilio vairuotojas teisės vairuoti neturi.

Apie 16.57 val. Rokiškio rajone, Lukštų kaime, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „VW Passat“, kelio vingyje į dešinę, nesuvaldė 35 metų šio rajono gyventojas. Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nukentėjo pats vairuotojas. Beje, vyriškis atsisakė pasitikrinti blaivumą, teisės vairuoti jis neturi. Be to, automobilis neapdraustas, be privalomosios techninės apžiūros, vairuotojas policijos pareigūnams nepateikė ir automobilio registracijos liudijimo.

Apie 19.42 val. Šilutės rajone, Sakūtėlių kaime, Kebelių gatvėje, taip pat dėl saugaus važiavimo greičio nesilaikymo, nuo kelio tiesiame ruože nuvažiavo ir į medį rėžėsi automobilis „Mazda 323“, kurį vairavo neturintis teisės vairuoti 38 metų vyras. Įvykio metu apgadintas ne tik automobilis, bet ir sužeisti vairuotojas bei dvi su juo važiavusios 39 ir 42 metų moterys. Visi trys paguldyti į ligoninę.

Apie 19.55 val. Ignalinos rajone, kelyje Dusetos–Degučiai–Dūkštas, tiesiame kelio ruože į dešinėje pusėje esantį kelio atitvarą atsitrenkė mopedas „Aprilia“. Nuo smūgio dviratė transporto priemonė nulėkė nuo kelio, trenkėsi į krūmus ir apvirto. Sužeistas 28 metų mopedo vairuotojas, šio rajono gyventojas, paguldytas į ligoninę. Jis teisės vairuoti neturi, buvo neblaivus (pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,35 promilės girtumas).

Gegužės 29-osios, sekmadienio, naktį (apie 1.47 val.) Vilniaus rajone, Nemenčinėje, Bažnyčios gatvėje, kelio vingyje nuo kelio nuvažiavo ir į tvorą bei gyvatvorę atsitrenkė automobilis „Audi A3“, kurį vairavo neturintis teisės vairuoti, galimai neblaivus 29 metų vyras. Įvykio metu nukentėjęs vairuotojas (žandikaulio, kairiojo raktikaulio, dešinio delnakaulio lūžiai) paguldytas į ligoninę. Jo blaivumui nustatyti paimta kraujo. Vėliau į ligoninę kreipėsi ir šio automobilio keleivis, 23 metų vaikinas (jam paskirtas ambulatorinis gydymas).

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Greitoji pagalba

Apie 9.15 val. Panevėžio rajone, Kaubariškio kaime, kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, automobilis „VW Passat“, vairuojamas 59 metų vyro, parbloškė iš šalutinio kelio dviračiu išvažiavusią neblaivią 59 metų moterį (jai nustatytas vidutinis 2,17 promilės girtumas). Ji paguldyta į Panevėžio ligoninės Reanimacijos skyrių (diagnozė: kairės kojos čiurnos, girnelės lūžiai, kairės alkūnės ir krūtinės žaizdos, daugybiniai sumušimai). Dviračiu važiavusi moteris nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais, dviračio priekyje neįrengti baltos šviesos, gale – raudonos šviesos žibintas.

Apie 10.34 val. Alytaus rajone, Daugų kaimo teritorijoje, kelyje Valkininkų geležinkelio stotis–Daugai–Alytus, lenkdamas kitą transporto priemonę, kliudė kelkraštį ir važiuojamojoje kelio dalyje apvirto automobilis „Chrysler PT Criuser“, kuris dar atsitrenkė į krovininį automobilį „Mercedes-Benz 1218“ ir nuo smūgio, nuvažiavęs nuo kelio, apvirto. Nukentėjo „Chrysler“-į vairavęs 25 metų vaikinas (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Apie 18.47 val. Vilniuje, Verkiuose, sodų bendrijoje „Paežerys“, Avietyno gatvėje, 49 metų moters vairuojamas automobilis „Honda Civic“ kelio vingyje susidūrė su priešpriešinio eismo juosta važiavusiu dviračiu. Nukentėjo juo važiavęs 10 metų berniukas. Mažamečiui nustatyti daugybiniai kūno sumušimai – gydytojams suteikus pirmąją pagalbą jis išleistas į namus. Vairuotojos blaivumui nustatyti paimtas jos kraujo mėginys.

Apie 20.00 val. Pasvalio rajone, Suntautų kaime, vairuodamas keturratį motociklą „Yamaha“ (be valstybinio numerio ženklo) saugaus važiavimo greičio nepasirinko neblaivus, neturintis teisės vairuoti 22 metų šio rajono gyventojas. Keturratis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nukentėjusiam vairuotojui (galvos sumušimas, raktikaulio lūžis) paskirtas ambulatorinis gydymas. Jaunuoliui, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,24 promilės girtumas.

Sulaikė 251 neblaivų vairuotoją

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad savaitgalį (gegužės 27–29 d.) šalies keliuose policijos pareigūnai išaiškino:

– 251 neblaivų vairuotoją, tarp jų – 108 neblaivūs dviračių vairuotojai;

– 2 pavojingo vairavimo atvejus;

– 53 pėsčiųjų padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus;

– 140 atvejų, kai vairuotojai vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis;

– 187 nustatyto važiavimo greičio viršijimo atvejus;

– 254 saugos diržų nenaudojimo atvejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius