Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį sulaikyti Prancūzijoje ir Belgijoje vogti automobiliai

Savaitgalį pasieniečiai sulaikė du automobilius – vienas vogtas Prancūzijoje, kitas – Belgijoje, teigiama Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime spaudai.
„Renault Megane Scenic“
„Renault Megane Scenic“ / VSAT nuotr.

Sekmadienį apie 2 val. nakties VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai - Marijampolė, sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį automobilį „Renault Megane Scenic“. 2009 m. laidos automobilį prancūziškais numeriais vairavo asmens tapatybės kortelę turėjęs 19-metis Tauragės rajono gyventojas.

Automobilio dokumentų ir vairuotojo pažymėjimo jis neturėjo. Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad šio automobilio kaip vogto paiešką išvakarėse yra paskelbę Prancūzijos teisėsaugininkai.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Kalvarijos policijos pareigūnai jam už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą.

„Renault Megane Scenic“ saugomas  Kalvarijos užkardoje.

Dar vieną vogtą automobilį sulaikė VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai Raigardo kontrolės punkte. Tranzitu iš Baltarusijos per Lietuvą į Kaliningrado sritį sunkvežimiu ,,Iveco Daily“ 45-erių Rusijos pilietis gabeno du automobilius. VSAT pareigūnai nustatė, kad vienas jų - „Citroen Jumper“ be valstybinių numerių - kaip pavogtas nuo rugsėjo 9 d. yra ieškomas Belgijoje.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Automobilis saugomas Druskininkų užkardoje. Vairuotojas po apklausos paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius