Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio incidentuose ugniagesiai išgelbėjo penkis žmones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad šį savaitgalį Lietuvoje kilo 116 gaisrų. Be to, ugniagesiams teko atlikti 65 kitus gelbėjimo darbus. Žmonių žūčių gaisruose išvengta, traumuoti du žmonės. Nuo skaudžių nelaimių pavyko išgelbėti penkis gyventojus.
Įvykio vietoje Vilniuje, Vydūno g.
Ugniagesiai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Sekmadienio naktį ugniagesiams teko skubėti gesinti Pasvalio rajone, Saločių miestelyje, degančio gyvenamojo namo. Atvykus ugniagesiams, medinio namo skliautas degė atvira liepsna. Gaisro metu apdegė 6 kv.m  namo sienos. Gesindama šį gaisrą rankas apdegė namo savininkė, gimusi 1969 metais. Ji perduota greitosios pagalbos medikams. Įvykis tiriamas.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Tą pačią parą apie 13 val. gaisras įsiplieskė Trakų rajone, Penkininkų kaime esančiame poilsio komplekse „Margio krantas“. Atskubėjus ugniagesiams, iš 2-jų aukštų mūrinio pastato stogo rūko dūmai. Pastarasis buvo dengtas durpių danga. Gesindamas šį gaisrą apsinuodijo vienas iš šio poilsio komplekso svečių. Jį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Gaisro metu apdegė stogo danga. Įvykis tiriamas.

Liepos 7 d. vakare Kauno rajone, Pastriūnio kaime, degė  individualus gyvenamais namas ir pirtis. Atvykus ugniagesiams, ugnis jau buvo apėmusi kelis pastatus. Gaisro metu  sudegė medinis gyvenamasis namas, medinė pirtis, smarkiai apdegė gretimas medinis gyvenamasis namas ir jame buvę namų apyvokos daiktai. Spėjama, kad gaisras  kilo  dėl padegimo.

Šį savaitgalį ne kartą ugniagesiai talkino ir kitų specialiųjų tarnybų pareigūnams. Štai šeštadienį Plungėje, Vaišvilos g., per  langą patekta į butą III aukšte, kad būtų atidarytos durys ir įleisti  policininkai. Bute buvo mažametis vaikas ir neblaivus asmuo.

Tą pačią dieną Vilniuje, Saltoniškių gatvėje, ugniagesiai padėjo išlaisvinti tarp dviračio priekinės šakės ir stipinų įstrigusią 7-erių metų  mergaitės koją. Mergaitė perduota medikams. O Klaipėdoje  ugniagesiai gelbėjo į garažo duobę įkritusią  merginą, gimusią 1985 metais. Ji  paguldyta ant neštuvų  ir iškelta iš duobės. Greitosios pagalbos medikai ją išvežė į ligoninę.

Šį savaitgalį nestigo ir  avarijų. Liepos 6 d. Trakų rajone, Aukštadvario miestelyje,  po eismo įvykio iš automobilio „VW Golf“ ugniagesiai išlaisvino prispaustus du vyrus, kurie  perduoti medikams.

Tą pačią  dieną Kauno rajone, Raudondvario kaime, ties  Atgimimo g. ir Pilies g. sankirta, po eismo įvykio plėstuvais atidarytos užstrigusios automobilio „Audi A6“  durys. Nukentėjusioji  perduota  greitosios pagalbos medikams.

Be to,  šį savaitgalį ugniagesiai surado ir ištraukė tris skenduolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius