Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savaitgalis kelių policijos akimis: pirmi žiemos kirčiai ir kasdienės vairuotojų klaidos

Savaitgalį slidūs keliai išbandė vairuotojų vairavimo gebėjimus, skelbdami praėjusių trijų parų įvykių keliuose apžvalga, pirmadienį apibendrino Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Praėjusį savaitgalį, lapkričio 29 d. – gruodžio 1 d., penktadienį–sekmadienį, mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 37 eismo įvykiai, daugiau nei pusė jų – miestų gatvėse (22 atvejai). Beveik visi įvykiai (32) įvyko keliuose, kai jų danga buvo šlapia ar apledėjusi. Penktadienį iš 18 įvykių – 17 įvyko ne tik esant šlapiai kelio dangai, bet daugeliu atvejų ir lijo (nukentėjo 28 žmonės). Šeštadienį slidžiuose keliuose ar esant šlapiai dangai neišvengta 10-ties eismo įvykių (nukentėjo 16 asmenų). Sekmadienį, esant šlapiai kelio dangai, įvyko 4 įvykiai, apledėjusiame kelyje vairuojamo lengvojo automobilio nesuvaldė 18-metis vaikinas.

Per tris paras įvykiuose sužeisti 55 žmonės (2 nepilnamečiai), daugiausia – vairuotojų ir keleivių, atitinkamai – 22 ir 21. Pėstieji nukentėjo 7 įvykiuose (penktadienį ir sekmadienį), 5 iš jų – miestų gatvėse pėsčiųjų perėjose. Miestų gatvėse (Vilniuje – 2, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje) į įvykius pateko ir dviračių vairuotojai. Užregistruoti 23 atvejai – transporto priemonių susidūrimai, tarp jų – 6, kai nesilaikyta reikalavimo duoti kelią sukant į kairę.

Savaitgalį policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, užregistravo 262 eismo įvykius. Penktadienį–sekmadienį visoje šalyje užfiksuota daugiau nei 1 630 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Išaiškintas 121 neblaivus vairuotojas, 46 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė (nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas).

Lapkričio 29 d. (penktadienį), pirminiais duomenimis, užregistruoti 92 eismo įvykiai, 18-oje iš jų nukentėjo žmonės. Tarp 29 sužeistųjų daugiausia keleivių ir vairuotojų, atitinkamai – 11 ir 9. Beveik visi eismo įvykiai (17) įvyko ne tik esant šlapiai kelio dangai, bet daugeliu atvejų ir lijo. Daugiau nei pusė įvykių (12) – miestų gatvėse: Vilniuje – 5, Kaune ir Klaipėdoje – po 2, Panevėžyje, Mažeikiuose ir Šalčininkuose. Po 3 žmones sužeista 5 įvykiuose (Vilniuje – 2 tokie įvykiai, taip pat Alytaus, Šakių ir Šilutės rajonuose). Užfiksuota 13 atvejų, kai transporto priemonės susidūrė, į 4 šiuos įvykius pateko dviračių vairuotojai. Vilniuje nukentėjo 20 ir 50 metų vyrai, važiavę dviračiais, Klaipėdoje – 65-erių moteris, Panevėžyje – 77-erių vyras. Pėstieji (5) eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, automobilių buvo kliudyti miestų gatvėse: Vilniuje, Kaune – 2, Klaipėdoje (10 metų berniukas) ir Šalčininkuose (80-metė moteris). Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 įvykiuose, sužeisti 4 keleiviai ir 2 vairuotojai.

Popietę (13.52 val.) Šakių rajone, Joginiškių kaime, kelyje Lukšiai–Gerdžiūnai–Kriūkai, lyjant, iš šalutinio kelio išvažiuodamas ir sukdamas į kairę automobilis „BMW 320D“, vairuojamas neblaivaus 20-mečio vaikino, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu „Opel Astra“, kuris nuo smūgio nuvažiavo nuo kelio. Per eismo įvykį nukentėjo 3 žmonės: „Opelį“ vairavusi 50 metų moteris ir pirmojo automobilio neblaivūs keleiviai, 20-ties (0,65 promilės) ir 26-erių (1,54 promilės) vyrai. Šio automobilio vairuotojui, turinčiam tik vienerių metų vairavimo stažą, nustatytas 2,26 promilės girtumas. Visi važiavusieji automobiliu BMW, pirminiais duomenimis, nebuvo užsisegę saugos diržų.

Vilniuje, prieš šeštą vakaro, Savanorių prospekto ir Pirklių gatvės sankryžoje (danga šlapia), neblaivaus 43 metų vyro (2,59 promilės girtumas) vairuojamas krovininis automobilis „Iveco“ su puspriekabe „Krone“ atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį mikroautobusą „Ford Transit Tourneo“, o šis trenkėsi į priekyje sustojusį automobilį „Jeep Grand Cherokee“, vairuojamą 32 metų vyro. Nukentėjo „Fordo“ 42-ejų vairuotojas ir su juo važiavę 33-ejų bei 46 metų vyrai, visi jie – Baltarusijos Respublikos piliečiai.

Lapkričio 30 d. (šeštadienį) – 12 įvykių, sužeista 19 eismo dalyvių, po 9 vairuotojus ir keleivius, vienas dviračiu važiavęs 17 metų vaikinas. Per parą iš viso, pirminiais duomenimis, policijos pareigūnai užregistravo 99 eismo įvykius. Vėl daugiausia įtakos turėjo nepalankios važiavimo sąlygos, kurių įvertinti nesugebėjo transporto priemonių vairuotojai. Slidžiuose keliuose (esant apledėjusiai dangai) įvyko 7 eismo įvykiai (sužeista 12 asmenų), esant šlapiai kelio dangai – 3. Miestų gatvėse – 5 įvykiai (Panevėžyje, Alytuje – 2, Mažeikiuose ir Raseiniuose). 6-iuose įvykiuose, kai transporto priemonės susidūrė, nukentėjo 9 žmonės. Užregistruoti 4 atvejai – automobilių nuvažiavimas nuo kelio.

Šeštadienio ryte (po septintos) Kaišiadorių rajone, Žiežmarių apylinkės seniūnijos teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, esant plikledžiui, susidūrė Kauno kryptimi važiavusios 7 transporto priemonės. Pirminiais duomenimis, automobilio „Toyota Avensis“ nesuvaldė 63 metų vyras, dėl to šis automobilis, slysdamas, atsitrenkė į kelio atitvarus. Į „Toyotą“ trenkėsi iš paskos važiavęs „VW Golf“, vairuojamas 33-ejų vyro. Antrąja juosta važiavęs krovininio vilkiko „Volvo FH“ vairuotojas, 45 metų Baltarusijos Respublikos pilietis, sustojo prie minėtų automobilių („VW Golf“ ir „Toyota Avensis“).

Pirmąja juosta važiavęs „Volvo S40“, vairuojamas 23 metų vaikino, kliudė po įvykio stovėjusį „Golfą“ ir priekyje važiavusį autobusą „Setra S415 GT-HD“, kurį vairavo 58 metų vyras. Kitas automobilis „Toyota Avensis“, vairuojamas 42-ejų vyro, kliudęs kelkraštyje stovėjusius „Volvo S40“ ir „VW Golf“, sustojo pirmojoje eismo juostoje. Vilkikas „DAF FT XF 105,460“, vairuojamas 30 metų Baltarusijos Respublikos piliečio, kliudė kelkraštyje stovėjusį „Volvo S40“. Per eismo įvykį nukentėjo 3 žmonės: „Golfo“ vairuotojas ir lengvojo automobilio „Volvo“ 27 metų keleivis, abu nuvežti į ligoninę. Tos pačios dienos vakare iš Kauno klinikų gautas pranešimas, kad į ligoninę kreipėsi ir nukentėjęs pastarojo automobilio vairuotojas.

Po aštuntos ryto Jonavos rajone, Medinų kaime, nuo kelio Bukonys–Upninkai–Keižonys (apledėjusi danga) tiesiame ruože į kairę pusę nuvažiavo ir apvirto automobilis „BMW 525“. Į ligoninę pristatyti nukentėję 19-os, 20-ties ir 34-erių vyrai. Kas vairavo automobilį, aiškinamasi.

Popietę Alytuje, Santaikos ir Kepyklos gatvių sankryžoje (apledėjusi danga), šaligatviu dviračiu važiavęs nepilnametis, neįsitikinęs savo saugumu, įvažiavo į sankryžą ir susidūrė su automobiliu „Volvo S80“, vairuojamu 25 metų vyro. Nukentėjo 17-metis dviratės transporto priemonės vairuotojas.

Pirmąją kalendorinės žiemos dieną, pirminiais duomenimis, 7-iuose įvykiuose sužeisti 7 žmonės. Esant šlapiai kelio dangai įvyko 4 eismo įvykiai. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – 5 įvykiai.

Ryte (apie 9.34 val.) uostamiestyje, Vilniaus plente (danga šlapia), iš antrosios eismo juostos į dešinę sukęs krovininis automobilis „Iveco 35S13V“ susidūrė su pirmąja juosta važiavusiu vilkiku „Mercedes-Benz Actros“, vairuojamu 55 metų Čekijos Respublikos piliečio. Sužeistas pirmojo automobilio 26 metų vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Popietę (13.07 val.) Tauragės rajone, Taurų kaime, Putinų gatvėje (apledėjusi danga), pirminiais duomenimis, vengdamas susidūrimo su į kelią įbėgusiu šuniu, vairuojamo automobilio „Volvo V40“ nesuvaldė 18-metis vaikinas. Automobilis užvažiavo ant šaligatvio ir atsitrenkė į gyvenamojo namo kiemo tvoros vartus. Nukentėjo vairuotojas, kartu važiavęs keleivis, 17 metų, pirminiais duomenimis, nesužeistas.

Prieš antrą po pietų Vilniuje, Šilo gatvėje, pėsčiųjų perėjoje automobilio „Toyota Yaris“ kliudyta 71 metų moteris. Automobilį vairavo 70-metė.

Po šeštos vakaro Kaune, Utenos gatvėje, esant šlapiai kelio dangai, iš šalutinio kelio išvažiavęs 51 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Prius“ susidūrė su kitu tos pačios markės automobiliu („Toyota Avensis“), kurį vairavo 33 metų Makedonijos pilietis. Nukentėjo pastarojo automobilio 33-ejų keleivė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo eismo dalyvių, ypač vairuotojų, pėsčiųjų, atkreipti dėmesį į sinoptikų skelbiamą informaciją, kad mūsų šalyje gruodžio 2-ąją, pirmadienį, daug kur gali snigti, susidaryti plikledis, vadinasi, eismo sąlygos vietomis gali būti sudėtingos. Būkime atidūs, neskubėkime. Tie, kurie prie vairo, važiuokite tik saugiu greičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius