Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalis keliuose: motociklininko žūtis, į avarijas patekę paspirtukininkai ir pavėžėjai

Balandžio 12–15 d., mūsų šalies keliuose įvyko 34 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 38 žmonės, tarp kurių – 9 nepilnamečiai. Savaitgalį žuvo du žmonės, skaudaus eismo įvykio metu žuvo 13-kos metų berniukas, vairavęs motociklą, lengvuoju automobiliu įvažiavęs į tvenkinį, žuvo 51 metų vairuotojas.
Avarijos vietoje
Avarijos kelyje „Via Baltica“ padariniai / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Neblaivių vairuotojų sukeltuose eismo įvykiuose buvo sužeisti 5 žmonės.

Per tris paras policija užregistravo 208 eismo įvykius, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo, 13 techninių eismo įvykių sukėlė neblaivūs vairuotojai, 10 įvykių dalyvavo teisės vairuoti neturintys asmenys.

Balandžio 12-ąją, penktadienį, policija užregistravo 10 keliuose įvykusių eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 10 eismo dalyvių.

Popiete, 14.40 val. Klaipėdoje, Švyturio gatvėje, šalutiniu keliu važiavęs dviratis, kurį vairavo 30-metis vyras, nesilaikantis važiavimo pirmenybės taisyklių, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu. Sužeistas dviratininkas gydomas ambulatoriškai. Dar vienas dviratininkas, 43 m. vyras, buvo sužeistas Lazdijų r., kelyje, kai buvo užkabintas 84 m. senjoro vairuojamu automobiliu „VAZ 2101“.

Penktadienio vakare, 18.25 val., Vilniuje, Liepyno gatvėje, eismo įvykyje nukentėjo 8-erių metų mergaitė, netikėtai paspirtuku įriedėjusi į kelio važiuojamąją dalį. Dėl daugybinių sužalojimų nepilnametė gydoma ligoninėje.

Beveik tuo pačiu metu eismo įvykį Kauno rajone sukėlė neblaivus vairuotojas, kuris magistraliniame kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, automobilius „Volvo S40“, važiuodamas dešiniuoju kelkraščiu, apvažiavo keliu važiuojančias transporto priemones ir atsitrenkė į automobilį „Subaru Forester”, sukantį į degalinę. Po stipraus smūgio automobilis „Subaru Forester“ nuvažiavo nuo kelio, kelis kartus vertėsi ir atsidūrė pievoje šalia kelio. „Volvo S40“ automobilis, taip pat tapęs nevaldomu, atsitrenkė į kelio ženklą, kurį nulaužė, ir sustojo kelkraštyje. Sukėlusiam eismo įvykį 27 m. vairuotojui vietoje buvo nustatytas 2,10 prom. girtumas, vyras buvo sužeistas ir gydomas ambulatoriškai.

Šeštadienį, balandžio 13 d., keliuose įvyko 12 eismo įvykių, kuriuose, pirminiais duomenimis, buvo sužeista 14 žmonių.

Žuvusio teisės vairuoti neturėjusio paauglio motociklas buvo neįregistruotas, nedraustas ir neturintis techninės apžiūros.

Skaudus eismo įvykis nusinešė 13-kos metų paauglio gyvybę. Apie 14.10 val., Panevėžio r., magistraliniame kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, 13-kos metų paauglio, neturėjusio teisės vairuoti, vairuojamas neįregistruotas, nedraustas ir techninės apžiūros neturintis motociklas „Boss ATV BSDB-2“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio į magistralinį kelią, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio vilkiko „Volvo FH“ su puspriekabe, ir su juo susidūrė.

Nuo smūgio motociklas atsitrenkė į priešinga kryptimi važiavusį lengvąjį automobilį „Toyota Avensis“. Per eismo įvykį nepilnametis motociklo vairuotojas žuvo vietoje.

Šeštadienio eismo įvykiuose buvo sužeisti 6 nepilnamečiai. Ankstyvą šeštadienio rytą, 4.45 val., Šiaulių r., krašto kelyje Šilalė–Šilutė, Pajūrio miestelyje, automobilį „VW Passat“ vairavęs 52 m. vyras, užsnūdo prie vairo, nesuvaldė automobilio, kuris įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, kur susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobilius, kurį vairavo 18-metė mergina. Įvykio metu sužeisti du keleiviai, 26 m. vaikinas ir 16-metė mergina.

Popietę, 13.23 val., Jonavos r., Užusalių sen., Krėslynų k., eismo įvykyje buvo sužeista nepilnametė, 13 metų mergaitė, neatidžiai išvažiavusi dviračiu iš šalutinio kelio ir susidūrusi su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu. Nepilnametė dėl rankos ir galvos sumušimų paguldyta į ligoninę.

17.23 val., susidūrimo Palangoje, Liepojos pl. ir Elijos g. sankryžoje metu, kai į kairę sukantis automobilis „BMW 730d“ nepraleido tiesiai važiavusio motociklo „Harley Davidson“, buvo sužeisti 3 žmonės, automobilį vairavusi 32 m. moteris gydoma ambulatoriškai, motociklą vairavęs 44 m. vyras ir kartu važiavęs 16-metis dėl sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas“/Sudaužyta transporto priemonė
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas“/Sudaužyta transporto priemonė

Dar viena nepilnametė pėsčioji buvo partrenkta šeštadienio vakare, 19.20 val., Utenoje. Per nereguliuojamąją pėsčiųjų perėją Aukštkalnio gatvėje ėjusią 14-metę partrenkė 58 m. vyro vairuojamas automobilis „Peugeot 806“. Sužeistoji nepilnametė gydoma ambulatoriškai.

Taip pat vakare, beveik tuo pačiu metu, Rokiškyje, Panevėžio g., automobiliu „Toyota Avensis“ buvo partrenktas netikėtai į kelio važiuojamąją dalį iš už stovinčių automobilių išbėgęs 7-erių metų berniukas. Dėl patirtų sužalojimų nepilnametis gydomas ambulatoriškai.

Šeštadienio popietę Biržuose, Vabalninko–Sąjungos gatvių nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje moters vairuojamu automobiliu BMW buvo partrenkta ir dėl sužalojimų į ligoninę paguldyta 9-erių metų mergaitė.

Neblaivaus vairuotojo sukeltame eismo įvykyje šeštadienio popietę buvo sužeistas žmogus, kuomet 15.46 val., Vilniaus r., krašto kelyje Vilnius–Šumskas, 45 m. vyras, būdamas neblaivus (nustatytas 1,99 prom. girtumas), vairavo automobilį „Volvo V70“ ir susidūrė su ta pačia kryptimi važiavusiu dviračiu. Įvykio metu dviratį vairavęs vyras dėl sužalojimų buvo pristatytas į ligoninę ir gydomas ambulatoriškai.

Sekmadienį, balandžio 14-ąją, sekmadienį, mūsų šalies keliuose užregistruota 12 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 14 žmonių.

Ryte, 10.35 val., nelaimingo atsitikimo metu Klaipėdos r., Derceklių k., žuvo 51 m. vyras, automobiliu „Volvo V70“ įvažiavęs į sodybos teritorijoje esantį tvenkinį.

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, 1.15 val., Vilniuje, Geležinio Vilko g., ties Noragiškių g., susidūrė pavėžėjo paslaugas teikiantis automobilis „Toyota Prius“, kurį vairavo 57 m. Ukrainos pil., susidūrė su automobiliu „Volvo S60“, kurį vairavo 22 m. vaikinas. Po susidūrimo automobilis „Toyota Prius“ apvirto ant stogo. Įvykio metu galvos traumą patyrė automobilio „Toyota Prius“ nepilnametis keleivis, 16-metis vaikinas paguldytas į ligoninę. Taip pat sužeistas „Volvo S60“ vairuotojas ir kartu važiavęs keleivis, vaikinai gydomi ambulatoriškai.

Sekmadienio ryte, 6.07 val., Elektrėnų sav., Lazdėnų k., kelio vingyje nuo kelio nuvažiavo ir apvirto, pirminiais duomenimis, neblaivaus vairuotojo nesuvaldytas automobilis „BMW X5“. Įvykio metu sunkiai sužeistas saugos diržo nesegėjęs teisės vairuoti neturintis 19-metis vairuotojas gydomas ligoninės reanimacijos skyriuje, du kartu važiavę blaivūs bendraamžiai, 22 m. vaikinai, kurie buvo užsisegę saugos diržus, gydomi ambulatoriškai.

Dar vienas pavėžėjo paslaugas teikiantis automobilis „Toyota Prius“ pateko į eismo įvykį sekmadienio valandą po vidurdienio, 12.59 val., kai nepatyręs 18-metis automobilio vairuotojas, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio ir atstumo iki priekyje važiavusios transporto priemonės, atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „Škoda Octavia“, kuriame važiavusi 19-metė keleivė buvo sužeista ir gydoma ambulatoriškai.

Sekmadienio pavakarę, 17.16 val., Vilniuje, L.Asanavičiūtės g. ir R.Jankausko g. sankryžoje, automobilis „Audi A4“ susidūrė su elektriniu paspirtuku, kuris, pažeisdamas Kelių eismo taisyklių reikalavimus, važiavo per nereguliuojamą pėsčiųjų perėja. Sužeistas elektrinio paspirtuko vairuotojas dėl galvos sužalojimų buvo pristatytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad elektriniai paspirtukai priskirtini motorinių dviračių kategorijai, jiems taikomi Kelių eismo taisyklių reikalavimai ir draudimai, skirti dviračiams. Tarp reikalavimų dviračiams, o tuo pačiu ir elektriniams paspirtukams – draudimas važiuoti pėsčiųjų perėjomis. Važiuodamas važiuojamąja dalimi, dviračio ( taip pat ir elektrinio paspirtuko) vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas.

LKPT atstovai eismo dalyvių žmoniškai prašo: saugokite kelyje save ir savo artimuosius, apsirinkdami netradicinę judėjimo keliais priemone, įsitikinkite, kad ši gali dalyvauti viešajame eisme, laikykitės teisės aktų reikalavimų. Pasirūpinkite mažųjų eismo dalyvių saugumu keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius