-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo akimis Ievos Strazdauskaitės „Audi“ matęs Eimantas: „Automobilis yra aplamdytas“

Ieškomos plungiškės Ievos Strazdauskaitės vairuotas automobilis antradienio popietę nors ir viešai, bet paslaptingai pervežtas iš Kauno į Vilnių. Papildomą mįslę užminė tai, ką pakeliui matė daugelis liudininkų: „Audi A7“ kėbulas yra apgadintas. Anksčiau teigę, kad miške prie Žeimių radę transporto priemonę, „grumtynių ar kraujo pėdsakų neaptiko“, policijos atstovai galimos „Audi“ avarijos aplinkybių kol kas nekomentuoja.
Ievos Strazdauskaitės automobilis
Ievos Strazdauskaitės automobilio apgadinimai yra ant keleivio pusės priekinių durelių. / 15min skaitytojo nuotr.

15min skaitytojas Eimantas antradienį sostinės T.Narbuto gatvėje užfiksavo ant techninės pagalbos sunkvežimio vežamą „Audi A7“ automobilį, kuriuo sekmadienį iš Plungės į Vilnių keliavo 25 metų Ieva Strazdauskaitė.

Eimantas gatvėje matė transporto priemonę ne tik tuo rakursu, kuriuo nufotografavo, bet ir iš šono, kai lenkė automobilvežį.

„Aiškiai mačiau, kai automobilio dešinės pusės priekinės durelės yra apgadintos. Dažų plėvelė nėra nubrozdinta ar suskilinėjusi, bet skarda yra sulamdyta“, – 15min pasakojo liudininkas.

Durelių apgadinimai matomi kito, „Audi A7“ vaizdus redakcijai anonimiškai atsiuntusio liudininko nuotraukose.

Ne tik Eimantas, bet ir kiti gabenamą transporto priemonę matę žmonės pastebėjo išdaužtą ir užklijuotą galinį „Audi A7“ langelį.

VIDEO: Skaitytojas nufilmavo gabenamą dingusios I.Strazdauskaitės automobilį

Šią detalę paaiškinti lengviau. Kai mašina naktį buvo rasta miške Jonavos rajone, ji buvo užrakinta. Pareigūnams reikėjo skubiai patikrinti, kas viduje.

Ar incidentas, kurio metu buvo apgadintas merginos automobilis, galėjo būti susijęs su jos pagrobimu, policija nekomentuoja.

Greičiausias būdas patekti į saloną ir bagažinę buvo brutalus: išdaužti mažiausią stiklą. Tuomet transporto priemonę iš vidaus galima atrakinti ranka.

Tačiau policijai neteikiant detalesnių paaiškinimų, galima svarstyti ir kitą versiją: galbūt mergina buvo užsirakinusi nuo užpuolikų, o pastarieji tokiu būdu įsibrovė pas ją į saloną.

Jei automobilio durelių skarda yra apgadinta, ar tai įvyko tiriamo pagrobimo metu ar anksčiau?

„To mes nekomentuosime“, – antradienio pavakarę 15min lakoniškai ir kategoriškai atsakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Jo teigimu, atsakymų į klausimus, ar buvo eismo įvykis ir ar jis susiję su pagrobimu, galima tikėtis tik ateityje. Kol kas esminė užduotis teisėsaugai – pasistengti rasti dingusiąją gyvą.

Plataus masto paieškų operacija antradienį vyko visą dieną.

I.Strazdauskaitės ieško ir policijos pareigūnai, ir pasieniečiai, ir paprasti jos likimui neabejingi gyventojai.

Į paieškas Jonavos rajone buvo įsitraukę ir maždaug pusšimtis darbuotojų iš bendrovės „Plungės lagūna“, kurios vienas vadovų yra dingusios plungiškės sužadėtinio tėvas.

Transporto priemonė iš Kauno, kur policija ją saugojo iki šiol, į Vilnių pervežta antradienį, kai tyrimo ėmėsi sostinėje įsikūręs Lietuvos kriminalinės policijos biuras (LKPB), o jam vadovauti pradėjo Generalinė prokuratūra. Ekspertai nuodugniai šį „Audi A7“ buvo apžiūrėję ten, kur jis rastas, pamiškėje už poros kilometrų nuo Žeimių gyvenvietės Jonavos rajone. Kokiu tikslu svarbiu bylos įkalčiu tapusi transporto priemonė atgabenta į LKPB saugomą aikštelę, teisėsaugininkai kol kas taip pat nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius