-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Septintą kartą sučiupto brakonieriaus rankose – penki neteisėtai sugauti unguriai

Gavę informacijos apie neteisėtą ungurių žvejybą, aplinkosaugininkai išvyko prie Kretuonos upelio. Aptikę ungurinę gaudyklę pareigūnai surengė pasalą ir sugavo brakonierių. Vyras nešėsi penkis neteisėtai sugautus ungurius. Pažeidėjas jau ne kartą baustas už nusižengimą mėgėjų žvejybos taisyklėms.
Unguriai
Unguriai / Aplinkos ministerijos nuotr.

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reido metu dirbo Ignalinos rajone, prie Ūsių ežero, kai paskambino kolegos iš Aplinkos apsaugos agentūros ir pranešė, kad turi informacijos apie galbūt vykdomą neteisėtą ungurių žvejybą Kretuonos upelyje, ištekančiame iš Švenčionių rajone esančio Kretuono ežero.

Po 20–30 minučių Utenos inspektoriai jau buvo nurodytoje vietoje.

Patikrinę upelio atkarpą nuo ištakos iki geležinkelio tilto, pareigūnai aptiko pastatytą ungurinę gaudyklę ir surengė pasalą.

Palei upelį praeidavo vyras: stoviniuodavo, klausydavosi, nesinaudojo jokiais šviesos šaltiniais, nors buvo aklina tamsa. Aplinkosaugininkams tapo aišku, kad tai sargas.

Aplinkos ministerija praneša, kad vėliau prie gaudyklės atėjo dar vienas asmuo ir skubiai nubrido prie jos. Patikrinęs gaudyklę, pažeidėjas išbrido ir iš karto buvo sulaikytas.

Aplinkosaugininkams įkliuvo Kaltanėnų miestelio gyventojas, kuris su savimi turėjo 5 neteisėtai sugautus ungurius. Vyras inspektoriams buvo gerai pažįstamas – tai jau septintas jo nusižengimas mėgėjų žvejybos taisyklėms.

Jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, pažeidėjui bus skirta administracinė bauda ir teks atlyginti 5 tūkst. 430 litų gamtai padarytą žalą.

Pareigūnai kartu sulaikė ir sargybą ėjusį vyrą, kuris taip pat jau pakliuvęs į inspektorių akiratį. Tačiau šį kartą pastarasis administracinės atsakomybės išvengs, kadangi tiesiogiai neteisėtoje žvejyboje nedalyvavo – prie pažeidimo padarymo įrankių ir laimikio nebuvo prisilietęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius