-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyniolikmetis lietuvis Anglijoje mirė pavartojęs ekstazio

Septyniolikmetis lietuvis Stratforde, Anglijoje, mirė pavartojęs ekstazio, paaiškėjo pabaigus tyrimą. Kaip skelbia leamingtonobserver.co.uk, vaikino gyvybė užgeso su draugų kompanija pavartojus narkotikų. Jokių smurto požymių neaptikta, todėl įvykis traktuojamas kaip nelaimingas atsitikimas, o narkotikų prekeivių tebeieškoma.
Ekstazio tabletės
Ekstazio tabletės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nelaimė įvyko pernai birželį. Lietuvoje gimęs vaikinas susitarė susitikti su draugais ir suplanavo vartoti narkotikus.

Kartu tądien buvę bičiuliai, visi 16–17 m. amžiaus, tyrėjams pasakojo, kad kiekvienas iš jų suvartojo apie pusę miligramo narkotinės medžiagos. Tačiau lietuvis prarijo dvigubą dozę.

Pavartoję vaikinai išėjo į miestą. Lietuvis netrukus nuo kompanijos atsiskyrė ir grįžo į namą, kur paaugliai vartojo narkotikus.

Pasigedę draugo vaikinai grįžo į namą ir rado bičiulį sėdintį prie namų durų, maigantį telefoną. Tyrėjams jie pasakojo, jog situacija tada atrodė normali.

Tačiau netrukus lietuvis ilgam užsirakino tualete, o vėliau nuėjo prigulti.

Draugai tikino nuolat domėjęsi, ar jam viskas gerai, tačiau galiausiai radę draugą, gulintį ant grindų, kamuojamą traukulių. Jis nebegalėjo kalbėti. Vaikinai tučtuojau iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir išnešė bičiulį į lauką, nes jis pradėjo karščiuoti, gausiai prakaitavo.

Lietuvis buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau medikai niekuo padėti nebegalėjo. Vidaus organai buvo per smarkiai pažeisti.

Kartu su juo narkotikus vartoję keturi paaugliai į ligoninę paguldyti profilaktiškai. Vienam jų nustatytas nesunkus kepenų pažeidimas.

Vienas iš vaikinų tyrėjams prisipažino, kad tai nebuvo pirmasis kartas, kai kompanija vartojo narkotikus.

Lietuvio motina Loreta pripažino ir pati žinojusi, kad sūnus domisi narkotikais, kartą jų atėmusi. Vis dėlto ji tikino, kad vaikas buvo geras ir elgesio problemų neturėjo.

Atvejį tyręs koroneris Seanas McGovernas teigė, kad vaikinai nemelavo – padėjo draugui iškviesdami greitąją ir darė viską, ką galėjo. Smurto žymių nebuvo, todėl pripažinta, kad mirtį nulėmė tik narkotikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius