Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeškinėje vilnietį šūviu mirtinai sužeidęs įtariamasis liks laisvas, tik suvaržytas

Prokuratūra apsisprendė neprašyti teismo leidimo suimti vyriškį, įtariamą prieš dvi dienas sostinės Šeškinės rajone per konfliktą laiptinėje nušovus kitą žmogų. 41 metų įtariamasis po maždaug 40 valandų trukusio pirminio sulaikymo paleidžiamas iš policijos komisariato, o tolesnį jo bendradarbiavimą su teisėsauga tikimasi užtikrinti civilizuotomis teisinėmis priemonėmis.
Elektroninės apykojės
Asociatyvi iliustracija: įtariamojo laisvę nutarta varžyti ne grotomis, antrankiais ar apykojėmis, o švelnesnėmis priemonėmis. / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Kaip 15min informavo prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, po įvykio sulaikytam įtariamajam prokuroro nuožiūra paskirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.

Sankcijos, kad vyriškis nepabėgtų nuo tyrėjų ir teisėjų, iš viso pritaikytos trys.

Tai asmens dokumento paėmimas, įpareigojimas neišvykti iš gyvenamosios vietos be bylą kontroliuojančių pareigūnų žinios ir prievolė periodiškai registruotis teritorinėje policijos įstaigoje, išvardijo prokuratūros atstovė.

Mirtinas konfliktas sostinės Ukmergės gatvėje įvyko antradienio vakarą.
Jo metu įtariamasis, buvęs neblaivus, esą savigynai panaudojo teisėtai turėtą šaunamąjį ginklą.

Apsvaigęs nuo alkoholio vilnietis pistoleto nešiotis neturėjo teisės, be to, tyrėjams teks pamatuoti, ar jo veiksmai nebuvo pertekliniai, ar atitiko būtinosios ginties požymius. Juolab, kaip prisipažino pats sulaikytasis, jis nesitikėjo, kad vienintelis šūvis į koją gali tapti lemtingu.

„Įvertinęs pirminius ikiteisminio tyrimo duomenis, prokuroras nusprendė taikyti su laisvės atėmimu nesusijusias kardomąsias priemones“, – BNS cituoja prokuratūros atstovę G.Vitkauskaitę-Šatkauskienę.

Kaip skelbta, antradienio vakarą, 21 val. 30 min., Ukmergės gatvėje, namo laiptinėje, kilus konfliktui, vyriškis, iššovęs iš pistoleto, sužalojo 47 metų vyrą. Vyrai tarpusavyje nebuvo pažįstami.

Nužudytasis gegužę buvo nuteistas kalėti realia laisvės atėmimo bausme, bet nuosprendis jam dar nebuvo įsiteisėjęs ir, asmeniui mirus, niekada ir neįsiteisės.

Bylos duomenimis, nužudytasis su kitais vyrais ėjo pas asmenis į tą laiptinę, kurioje gyvena įtariamasis. Pareigūnai neatskleidžia, dėl ko kilo konfliktas.

Nukentėjusiajam buvo padaryta šautinė žaizda kirkšnyje, apie 22 val. 50 min. jis mirė reanimuojamas.

Į areštinę tuo metu uždarytam įtariamajam buvo nustatytas 1,14 promilės girtumas. Pas įtariamąjį rastas ir paimtas teisėtai laikomas pistoletas „Arex Delta M“.

Nužudytasis šiemet gegužę buvo nuteistas kalėti realia laisvės atėmimo bausme ir pripažintas kaltu dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Nuosprendis jam dar nebuvo įsiteisėjęs ir vyras buvo paliktas laisvėje.

Dėl nužudymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius