Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šeštadienio naktį į ligoninę buvo išvežta 18 save susižalojusių kalinių

Dėl įsigaliojusių naujų taisyklių įkalinimo įstaigose, nuteistieji visoje šalyje ir toliau tęsia bado akciją. Tuo tarpu Vilniaus Rasų g. esančiuose 2-uosiuose pataisos namuose kai kurie nuteistieji ne tik atsisako valgyti jiems tiekiamą maistą, bet ir save žaloja pjaustydamiesi venas. Vien tik šiąnakt į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę buvo išvežta 18 nuteistųjų. Tiesa, nei vieno iš jų gyvybei pavojus negresia.
Šeštadienio popietę šalia Vilniaus 2 – ųjų pataisos namų budintys medikai
Šeštadienio popietę šalia Vilniaus 2-ųjų pataisos namų budintys medikai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šiuo metu badauja apie ketvirtadalis nuteistųjų. Skaičius kintantis. Vieni atsisako, kiti prisideda prie akcijos“, – padėtį įkalinimo įstaigose 15min.lt komentavo Kalėjimų departamento patarėja Karolina Frolovienė.

Kalėjimų departamento atstovė tikina, kad jokių rimtų sužalojimų neužfiksuota.

Jos teigimu, naktį iš penktadienio į šeštadienį į Vilniaus universitetinę ligoninę Lazdynuose buvo išgabenti 18 save sužalojusių nuteistųjų iš 2-jų pataisos namų.

Septyni iš jų, anot K.Frolovienės, buvo tie patys, kurie save žalojo ir trečiadienį.

Kalėjimų departamento atstovė tikina, kad jokių rimtų sužalojimų neužfiksuota ir nei vieno ekstremaliu būdu savo nepasitenkinimą naująja tvarka reiškusio kalinčio asmens gyvybei pavojaus nėra.

„Čia protesto išraiška. Jie patys sako medikams ir pareigūnams, kad nėra priešiškai nusiteikę prieš administraciją. Jie nori atkreipti į save dėmesį“, – tikino K.Frolovienė.

Šeštadienio popietę į 15min.lt redakciją skambinę keli nuteistieji tikino, kad kaliniai ir toliau save žaloja. Vis dėlto, K.Frolovienė šios informacijos patvirtinti negalėjo.

Tuo metu prie pačių Vilniaus 2-ųjų pataisos namų užfiksuoti budintys medikai ir trys greitosios pagalbos automobiliai. 

Nuteistieji iš įvairių Lietuvos įkalinimo įstaigų protestuoja dėl draudimo rūkyti uždarose kamerose, įkalinimo vietų ligoninių stacionaruose ir pataisos įstaigų sveikatos priežiūros tarnybų antrinės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros padaliniuose, sutrumpėjusio pasimatymų laiko ir kitų naujų apribojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius