Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 20 /16:48

Siaubinga žinia: „Vikondos“ generalinio direktoriaus sūnus Lukas Grikšas aptiktas nuskendęs

Ketvirtadienį Panevėžyje rastas negyvas 18-metis Lukas Grikšas. Manoma, kad jaunuolis nuskendo.
Lukas Grikšas
Lukas Grikšas / Policijos nuotr.

„Vikondos“ generalinio direktoriaus šeimą ketvirtadienį sukrėtė siaubinga žinia: penkias paras ieškotas sūnus Lukas Grikšas – negyvas.

Gerai besimokiusio, sportavusio, tėvų dovanotą automobilį jau turėjusio tvarkingo jaunuolio palaikai rasti Panevėžyje, Nevėžio upėje, netoli kultūros ir poilsio parko.

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate portalą 15min.lt ketvirtadienio popietę informavo, kad ant jaunuolio palaikų pirminės apžiūros metu jokių smurto žymių nepastebėta. Todėl toliau tiriant L.Grikšo dingimo ir mirties aplinkybes, neatmetamos ir nelaimingo atsitikimo, ir savižudybės versijos.

Tikslią jaunuolio mirties priežastį padės nustatyti ekspertai, bet tyrimams reikia laiko.

Kaip žinoma, į dingusiojo paieškas buvo įsitraukę Luko bendramoksliai – Juozo Balčikonio gimnazijos moksleiviai.

Aptiktus palaikus iš apledėjusios upės ištraukė ugniagesių gelbėtojų komandos narai. Kūnas buvo maždaug už 4 metrų nuo kranto, Nevėžio gylis ten – maždaug 2 metrai.

Luką netrukus atpažino jo artimieji.

Įdomi detalė: teigiama, kad ketvirtadienį vietos policija sulaukė vieno pastabaus, negeros nuojautos apimto panevėžiečio skambučio. Anot vyriškio, dar šeštadienį jis pastebėjo upėje keistą eketę – tarsi kažkas joje būtų įlūžęs. Panevėžietis šį vaizdą net nufotografavo, nuotrauka pareigūnams ir narams padėjo susiorientuoti.

Kaip skelbta anksčiau, praėjusią savaitę, naktį iš penktadienio į šeštadienį Panevėžyje Klaipėdos gatvėje esančioje „Neste“ degalinėje (šalia kavinės „Pizza arena“) iš automobilio išlipęs 18-metis Lukas nesugrįžo į namus. Iki degalinės vaikiną pavėžėjo draugai, su kuriais jis linksminosi gimnazistų vakarėlyje. L.Grikšas mokėsi paskutinėje J.Balčikonio gimnazijos klasėje.

Nuo degalinės, kurioje Lukas išlipo, iki daugiabučio Kniaudiškių gatvėje, kuriame gyvena su savo mama Daiva Grikšienė, dirbančia bendrovėje „Amilina“, tėra vos keli šimtai metrų. Iš degalinės motiną perspėjęs, kad jau eina namo, vaikinas neparėjo nei po žadėtų 10 minučių, nei vėliau.

Išėjęs iš degalinės apie 1.37 val., Lukas tarsi išgaravo. Jo neužfiksavo prekybos centre „Iki“ įtaisytos vaizdo stebėjimo kameros, pro kurias jis turėjo praeiti.

Šeštadienį moteris, kuri yra išsiskyrusi su „Vikondos“ vadovu Linu Grikšu, apie sūnaus dingimą pranešė policijai. Tėvai informaciją išplatino ir socialiniuose tinkluose.

Paniręs po ledu jaunuolio kūnas rastas Nevėžio upėje. Manoma, kad jaunuolis nuskendo. Asmeniniai Luko daiktai rasti jo kišenėse.

Koncerno „Vikonda“ trečiadienį išplatintame pranešime spaudai buvo teigiama, kad verslininkai ilgai negali taikstytis su esama padėtimi, todėl siūlo didelį atlygį už informaciją apie Luko dingimą. „Užjaučiame tėvus ir suprantame jų norą atgauti sūnų bet kokia kaina, neatmetant ir išpirkos galimybės“, – rašyta pranešime.

Grikšai yra išsiskyrę, kaip minėta, Lukas pastaruoju metu gyveno su motina. Po vakarėlio savaitgalį jaunuolis žadėjo pareiti būtent į mamos namus Kniaudiškių gatvėje.

Luko motina D.Grikšienė yra viešai sakiusi, kad sutiktų už sūnų sumokėti išpirką, jei tik nusikaltėliai į ją kreiptųsi.

Ketvirtadienį 16 val. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato mažojoje salėje dėl L.Grikšo nelaimės tyrimo rengiama speciali trumpoji spaudos konferencija.

Pareigūnai priminė, kad mama su sūnumi nebegalėjo susisiekti nuo 2012-12-15 nakties, 1.37 val.

Šiandien, gruodžio 20 d. apie 13-13.30 val., pasitelkus Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narus, paniręs po ledu jaunuolio kūnas rastas Nevėžio upėje (Parko g. esančio parko teritorijoje).

Pirminiais duomenimis, jaunuolis nuskendo. Išorinių smurto žymių nerasta.

Nevėžio paupys, kur jaunuolis atsidūrė, žiūrint iš vietos, kur Lukas išlipo iš mašinos, yra už kelių kilometrų ir priešingoje pusėje nei jo namai.

Asmeniniai Luko daiktai rasti jo kišenėse, pažymima Panevėžio apskrities VPK atstovės Reginos Bučinskienės ketvirtadienio pavakarę išplatintame pranešime.

Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariato pareigūnai padėkojo miesto bendruomenei, gimnazistams, jaunuolio tėvų bendradarbiams, padėjusiems policininkams ieškoti L.Grikšo. Panevėžio policijos viršininkas Rimantas Bobinas pareiškė užuojautą Luko tėvams ir artimiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius