Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulietis taksisto žudikas Dovydas Barsukas į nuosprendį ėjo su kino žvaigždės šypsena

Šiaulių apygardos teismas skyrė subendrintą 16 metų laisvės atėmimo bausmę 21-erių Dovydui Barsukui, kuris 2013 metų pavasarį peiliu subadė du taksistus. Vienas jų, 72 metų vyras, nuo sužalojimų mirė. Kitam pavyko išsigelbėti su penkiais dūriais sprande ir nugaroje.
Šiaulietis Dovydas Barsukas už taksisto nužudymą kalės 16 metų
Šiaulietis Dovydas Barsukas už taksisto nužudymą kalės 16 metų / Alvydo Januševičiaus nuotr.

D.Barsukas į teismo salę įžengė su lengva šypsena ir antrankiais. 2013 metų balandžio ir gegužės mėnesiais jis peiliu sužalojo du jį pavežusius taksistus. Vienas jų pakeliui į ligoninę mirė, o kitas sugebėjo pats nuvairuoti iki ligoninės.

Į nuosprendį atėjo su šypsena

Vytautas Jončas, Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene, priminė, kad D.Barsukas ikiteisminio tyrimo metu prisipažino subadęs abu taksistus.

Tvirtino, kad tik vykdė prokuroro nurodymus, siekdamas lengvesnės bausmės.

Vėliau jis savo parodymus keitė nužudytojo atžvilgiu. Tvirtino, kad tik vykdė prokuroro nurodymus, siekdamas lengvesnės bausmės.

Tokie parodymų vingiai teismo sprendimo nepakeitė, nes nužudymas buvo įrodytas.

Abiejuose taksi automobiliuose rasta D.Barsuko buvimo požymių. Nusikaltimą patvirtina ir jo paties bei liudininkų parodymai.

Pirmąja D.Barsuko auka tapo taksi vairuotojas Sigitas Jonaitis. Jis pasakojo, kad nuvežė jaunuolį iki sodų bendrijos. Šis jam padavė šimtą litų. Vos padavė grąžą, pajuto dūrius į nugarą, kitas vietas.

Vos padavė gražą, pajuto dūrius į nugarą, kitas vietas.

Išsinėręs iš diržo, vairuotojas pabėgo. Užpuolikas netrukus irgi spruko iš įvykio vietos, nepamiršdamas pasigriebti vairuotojo paliktus tuos pačius 100 litų. 

Gegužės 1 dieną, apie  22.00 valandą, Šiauliuose, prie vieno iš gyvenamųjų namų, taksi automobilyje, sėdėdamas priekyje, keleivio vietoje, D.Barsukas užpuolė ir peiliu ėmė badyti 72 metų vairuotoją.

Medicinos ekspertai konstatavo, kad užpultam vyrui peiliu į įvairias kūno vietas buvo suduota daugiau kaip 20 smūgių. Nuo patirtų traumų taksistas mirė greitosios medicinos pagalbos automobilyje.

Teismas  D.Barsukui inkriminuotą nusikalstamą veiką – pasikėsinimą nužudyti, perkvalifikavo į  nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl savanaudiškų paskatų. Už tai jam skirti 5 metai kalėjimo. Už nužudymą skirta 14 metų nelaisvės. Subendrinus bausmes, skirta 16 metų kalėjimo.

Nukentėjusiesiems D.Barsukas teismo sprendimu turės atlyginti daugiau kaip 4 tūkstančių eurų turtinę ir 35 tūkstančių eurų neturtinę žalą, Šiaulių teritorinei ligonių kasai – 40 eurų. Šis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

Gyvas liko per plauką

Per plauką likęs gyvas taksi vairuotojas S.Jonaitis teigia, kad jo sužeidimai kakle galėjo lengvai baigtis paralyžiumi arba mirtimi. 

Alvydo Januševičiaus nuotr./Sigitas Jonaitis, nukentėjęs taksistas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Sigitas Jonaitis, nukentėjęs taksistas

Ilgai taksistu dirbantis vyras sako, kad tokį užpuolimą išgyveno pirmą kartą gyvenime.

Vyras prisiminė, kad nubėgo vos keletą metrų ir stebėjo užpuoliką.

Šis pasičiupo jo paties duotus 100 litų ir nukūrė lengva ristele.

Sužeistasis negalėjo išsikviesti pagalbos, nes racija dauboje neveikė: „Apsižiūrėjau, ar turiu jėgų, ar nesvaigsta galva. Sėdau važiuoti. Iki ligoninės nuvairavau pats. Nepamenu, kaip išriedėjau iš sodų.“

Vyras ir toliau dirba taksi vairuotoju. Sako, kad dabar įtarimą kelia visi vyrai, kurie tik sėda ant galinės sėdynės, tačiau kitos galimybės užsidirbti pragyvenimui dar nerado.

„Vaikinas susigadino sau gyvenimą, o mes jį turėsime visą šį laiką išlaikyti. Skaudu, kai senyvas žmogus, kurį labai gerai pažinojau, turėjo mirti nesava mirtimi“, – kalbėjo nukentėjęs ir vos išgyvenęs taksistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius