Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korupcija kaltinamą P.Simavičių užstojęs Šiaulių prokuroras užsidirbo pažeminimą pareigose

Buvęs Šiaulių apygardos prokuratūros vadovas Aivaras Povilaitis padarė tarnybinį pažeidimą ir bus pažemintas pareigose, nusprendė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.
Aivaras Povilaitis, Šiaulių apygardos prokuratūros vadovas
Aivaras Povilaitis buvęs Šiaulių apygardos prokuratūros vadovas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Vyriausiojo prokuroro neskaidrūs veiksmai skatina nusivylimą institucija, nepasitikėjimą aukštesniųjų prokurorų priimamais sprendimais, mažina prokuratūros bendruomenės motyvaciją dirbti. Vyriausiųjų prokurorų daromi tarnybiniai pažeidimai itin neigiamai atsiliepia ir visuomenės pasitikėjimui prokuratūra“, – teigiama antradienį pasirašytame generalinio prokuroro sprendime.

Sprendimą dėl A.Povilaičio pažeminimo pareigose priims jo tiesioginis vadovas - Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kastytis Šikšnys.

Tarnybinis patikrinimas dėl A.Povilaičio veiksmų pradėtas praėjusių metų lapkričio 10 dieną, gavus duomenų, kad tuometinio Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro bendravimo su vienu asmeniu pobūdis gali būti nesuderinamas su Prokurorų etikos kodekse nustatytais principais. Tarnybinis patikrinimas baigtas šių metų vasario 26 dieną, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Naujienų portalas alfa.lt skelbė, kad bylą dėl Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovo Petro Simavičiaus galimos korupcijos tyręs Šiaulių apygardos prokuratūros skyriaus prokuroras Andrejus Mirnyj buvo iškviestas tuometinio Šiaulių prokuratūros vadovo A.Povilaičio pasiaiškinti, kodėl kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją dėl galbūt supainiotų ligoninės vadovo interesų.

Prokuroro teigimu, be A.Povilaičio kabinete taip pat buvo jo (A.Mirnyj) tiesioginis vadovas – skyriaus vyriausiasis prokuroras – ir pats ligoninės direktorius P.Simavičius. Vėliau Prokurorų etikos komisijai pareigūnas pasakojo, kad apygardos vyriausiasis prokuroras jo klausė, kieno iniciatyva kreiptasi į etikos sargus, taip pat demonstravo draugiškus santykius su ligoninės direktoriumi ir prie P.Simavičiaus priekaištavo, kad prokuroras labai savarankiškas, nederina veiksmų su vadovais, ir gyvenimas parodys, ar tai gerai. Bylą tyręs prokuroras A.Mirnyj tokį pokalbį įvertino kaip kišimąsi į jo darbą, siekiant paklusnumo ir galimų neteisėtų nurodymų vykdymo, tačiau Prokurorų etikos komisija konstatavo, jog pareigūnas tiesiog pernelyg emocingai sureagavo.

Generalinio prokuroro E.Pašilio pasirašytame sprendime dėl nuobaudos skyrimo A.Povilaičiui nurodoma, kad tarnybinis pažeidimas padarytas aktyviais tyčiniais veiksmais, truko beveik metus, iš dalies buvo padarytas ir savanaudiškais tikslais, pasinaudojant savo kaip teritorinės prokuratūros vadovo tarnybine padėtimi ir tuo buvo padaryta didelė žala prokuratūros autoritetui. 

A.Povilaičio kadencija baigėsi pernai gegužę. Naujo vadovo paskyrimas užtruko laukiant naujo generalinio prokuroro paskyrimo. Nuo lapkričio vidurio Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiuoju prokuroru paskirtas Kastytis Šikšnys.

A.Povilaitis pasibaigus kadencijai paskirtas Šiaulių apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroru.

Specialiųjų tyrimų tarnyba yra skelbusi, kad Respublikinėje Šiaulių ligoninėje atskleista sisteminė korupcija. Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų. Kaip įtariama, vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė daugiau kaip keli šimtus tūkstančių eurų, siekta, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų reikalauta ir priimta kyšių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius