-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių suteneriai prostitutes, esant pelningam užsakymui, vežiodavo ir į kitus miestus

Sutuoktinių pelnymasis iš prostitucijos ilgai nesitęsė – kaltinamieji stos prieš teismą.
Prostitucija
Prostitucija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Kerys teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje pelnymųsi iš kito asmens prostitucijos kaltinama klaipėdiečių sutuoktinių pora.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, 24-erių metų vyras ir 21-erių metų jo žmona įkliuvo 2017-ųjų metų gegužę. Pora buvo sulaikyta vieno Šiaulių prekybos centro mašinų stovėjimo aikštelėje įtariant juos, organizavus prostituciją ir iš to uždirbus pinigus.

Atlikus ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad vyras ir žmona, tokiu būdu sugalvoję užsidirbti pinigų, pradžioje surasdavo merginą, o vėliau nesunkiai įkalbindavo ją verstis prostitucija. Merginų jie ieškodavo įvairiose skelbimų portaluose, laikraščiuose, socialiniuose tinkluose, kur moterys ieškodavo darbo. Vieną iš merginų jie patys susirado socialiniame tinkle, o kitoms parašydavo jų nurodytais kontaktais darbo skelbime. Dažniausiai moterys susigundydavo žadamu geru ir greitai uždirbamu atlygiu.

Nuo šių uždarbiautojų nukentėjo trys moterys, dvi iš jų – nepilnametės, pažymima bendrame Šiaulių apskrities VPK ir Šiaulių apygardos prokuratūros atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Vyras ir žmona savo kaltę pripažįsta. Sutuoktinis – jau kartą teistas.

2016 metų pabaigoje ir 2017 metų pradžioje kaltinamieji vienoje iš internetinių svetainių įkeldavo merginų anketas apie lytinių paslaugų suteikimą už atlygį. Jose būdavo nurodoma merginos, suteiksiančios paslaugą, nuotrauka bei telefono numeris, kuriuo atsiliepdavo ir „susitikimus“ derindavo 21-erių kaltinamoji. Jos vyras vežiodavo merginas iki vietų, kur būdavo suteikiamos paslaugos. Dažniausiai būdavo nuomojami pigiausių viešbučių kambariai, ilgesniam laikui nuomojamas butas arba paslaugos būdavo teikiamos tiesiog klientų automobiliuose. Didžioji dalis klientų būdavo šiauliečiai, tačiau esant reikalui, merginos būdavo vežamos ir į kitus miestus.

Kaltinamieji buvo sutarę, kad nukentėjusioms mokės ne daugiau kaip pusę sumos už atliktą paslaugą. Pagal byloje surinktą medžiagą, mergina per dieną sutuoktiniams galėdavo uždirbti nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų.

VIDEO: Žaibiška policijos operacija: įtariamieji suimti tiesiog prekybos centro kieme

Vyras ir žmona savo kaltę pripažįsta. Sutuoktinis – jau kartą teistas, 2015 metais teismas jį pripažino kaltu pažeidus viešąją tvarką. Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos jiems numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius