-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose buhalterė iš darželio „Bangelė“ vogtais pinigais šelpė ir savo močiutę

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su prokurorais baigė beveik pusantrų metų užsitęsusį ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, turto iššvaistymo bei jo pasisavinimo viename Šiaulių miesto vaikų lopšelyje-darželyje „Bangelė“. Įtarimai šiomis nusikalstamomis veikomis pareikšti šios įstaigos buvusiai vyriausiajai buhalterei 41-erių metų Esterai Bondarenkovienei.
Šiauliuose kuriamas muziejus lietuviškai valiutai atminti
Pinigai. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Nustatyta, kad E.Bondarenkovienė iš darželio sąskaitos sau pervedė per 162 tūkst litų. Tai sudaro per 47 tūkst. eurų. Jai teks stoti prieš teismą ir gresia keleriems metams netekti laisvės.

Pinigai į jos asmeninę sąskaitą buvo pervedami ne dukart per mėnesį, kaip įprasta pervedant darbo užmokestį, o daug dažniau. 

Yla iš maišo išlindo 2013 m. vasarą, lopšelyje-darželyje pradėjus dirbti naujai direktorei ir jai pasidomėjus šios ugdymo įstaigos lėšomis bei banko išrašais apie pinigų pervedimus.

Įstaigos vadovė pastebėjo, kad nuo 2010 metų, kai vyr. buhaltere  pradėjo dirbti E.Bondarenkovienė, atsirado nepaaiškinamų pinigų pervedimų į šios darbuotojos asmeninę banko sąskaitą.

Pinigai į jos asmeninę sąskaitą buvo pervedami ne dukart per mėnesį, kaip įprasta pervedant darbo užmokestį, o daug dažniau. Tokia nuolatinė vagystė vyko ištisus trejus metus.

Vyriausioji buhalterė čia dirbti pradėjo, laimėjusi konkursą. Komisija nusprendė, kad šios moters kandidatūra tinkamiausia.

Moteriai „darbuotis“ nebuvo sunku, kadangi darželio direktorė nebuvo kompetentinga jai kontroliuoti, nes visai nemokėjo dirbti kompiuteriu. Darželio elektronine bankininkyste disponavo tik buhalterė.

Moteriai „darbuotis“ nebuvo sunku, kadangi darželio direktorė nebuvo kompetentinga jai kontroliuoti, nes visai nemokėjo dirbti kompiuteriu. 

Buhalterė lopšelio-darželio pinigais disponavo kaip savo. Gavusi antstolio vykdomąjį raštą dėl savo asmeninės skolos bankui, ji ją padengė įstaigos pinigais.

Savo močiutę ji sušelpė 377 eurais irgi ne savo pinigais. Kai finansinės pagalbos paprašydavo pusseserė ar draugė, joms irgi pagelbėdavo iš lopšelio-darželio sąskaitos.

Moteris tokį neteisėtą pinigų savinimąsi paaiškino labai paprastai: turėjo skolų, gydėsi pas privačius gydytojus, reikėjo pinigų komunaliniams patarnavimams, ryšio paslaugoms apmokėti, buto remontui, maistui. Atlyginimo moteriai nebeužteko.

Dėl vykusio lėšų grobstymo kartais pinigų nebeužtekdavo ir lopšelio-darželio sąskaitoje darbuotojų atlyginimams išmokėti. Tada E.Bondarenkovienė išmokėdavo mažesnius atlyginimus, tačiau kitą mėnesį, įplaukus lėšoms į įstaigos sąskaitą, ji darbuotojoms nepriemoką kompensuodavo.

Už tai, kad sudarė galimybę vyr. buhalterei iššvaistyti didelės vertės darželiui priklausantį turtą, buvusiai lopšelio-darželio direktorei Danutei Onai Statulevičienei pareikštas įtarimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Teismas pagal laidavimą nuo baudžiamosios atsakomybės ją  atleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius