-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose buvęs įmonės darbuotojas sugebėjo „išpumpuoti“ 12 tonų dyzelino

Šiaulių policija skelbia kadaise puikiai sutarusių pažįstamų vyrų istoriją. Vienas jų buvo darbdavys, o kitas – atsakingas už pervežimus.Išėjęs iš darbo draugu vadintas vyras su savimi pasiliko porą kuro kortelių, kurias sugebėjo sukčiavimo būdu atblokuoti ir „išpumpuoti“ iš buvusio draugo sąskaitos daug litrų bei eurų.
Naujas dyzelino žymėjimas
Dyzelinas. Asociatyvi nuotr. / Eglės Girdenytės nuotr.
Temos: 2 Degalai Dyzelinas

Po keleto metų bendro darbo vyrų keliai išsiskyrė. Šiaulietis pradėjo reikšti nepasitenkinimą atlyginimu ir darbu, planuoti savo verslo įmonės sukūrimą ir įkalbėjo darbdavį jam parduoti vilkiką.

Taigi, vyras, įkūręs savo įmonę, perėmė iš buvusio darbdavio tą verslo dalį, kurią kuravo dirbdamas jo įmonėje. Jau buvęs vadovas, atsisakęs jūrinių konteinerių pervežimo Lietuvoje, nutraukė ir naftos produktų pirkimo-pardavimo sutartį su bendrove, kuri palankiomis sąlygomis parduodavo jiems degalus.

Kreditinės degalų pirkimo kortelės buvo užblokuotos, tačiau įmonei negrąžintos, nes buvęs kolega aiškino, kad vienos jam negrąžino vairuotojas, o kita yra atiduota degalų tiekimo įmonei.

2018-ųjų vasarą buvęs vadovas iš degalų tiekimo įmonės gavo didžiulę sąskaitą, kuri bylojo, kad per nepilną mėnesį jų įmonės vardu buvo įsipilta per 12,5 tūkst. litrų dyzelino, kurio bendra vertė siekė 13 717 eurų. Degalai buvo pilti, naudojantis tomis degalų pirkimo kortelėmis, kurių negrąžino buvęs kolega.

Pradėję tyrimą, Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su tyrimui vadovaujančiu Šiaulių apygardos prokuroru nustatė, kad minėtomis degalų pirkimo kortelėmis atsiskaitė žmogus, į degalinę atvykęs baltu „Lexus“, kuris taip pat mokėjo ir už į baltą vilkiką įpiltą dyzeliną. Būtent, tokias transporto priemones turėjo buvęs kolega ir naujai įkurtos įmonės savininkas.

Vyras tyrėjams paaiškino, kad 2018 m. pavasarį jo materialinė padėtis buvo labai prasta ir jis sugalvojo pasipelnymo aferą. Pasinaudojęs balso pakeitimo programėle, kuri vyrišką balsą pakeitė į moterišką, jis paskambino į degalinę, prisistatė „Akvilės“ direktore ir išreiškė norą atnaujinti degalų pirkimo sutartį.

Apsimetėlis, motyvuodamas, kad yra užsienyje, o įmonės transporto priemonėms reikia važiuoti čia ir dabar, susitarė dėl galimybės sutartį sudaryti elektroniniu būdu. Nusikalstamai veikai daryti jis įsigijo tik tam naudojamą telefoną, susikūrė elektroninį paštą, labai panašų į buvusios įmonės, konspiracijos tikslu prie savo elektroninio pašto jungėsi vieno Šiaulių prekybos centro parduotuvėje, kurioje dirbo sugyventinė.

Vyras nuo turėtų senų dokumentų nukopijavo direktorės parašą, sufabrikavo įmonės antspaudą ir, taip sukonstravęs netikrą naftos produktų pirkimo-pardavimo sutartį, ją elektroniniu paštu nusiuntė degalinei. Remiantis atnaujinta sutartimi, buvo atblokuotos dvi senosios kortelės.

Jomis naudodamasis šiaulietis ne vieną kartą degalinėje pylėsi dyzeliną, po to jį perpildavo į talpyklas, kurias sandėliavo savo pamotės garaže. Čia kratos metu policija rado apie 6 tonas dyzelino, kiti degalai jau buvo sunaudoti.

42 metų šiauliečiui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir aplaidaus savo įkurtos įmonės apskaitos tvarkymo, mat, vyras nematė reikalo vesti pirkto ir sunaudoto kuro apskaitos. Be to, jam pareikštas įtarimas ir dėl neteisėto disponavimo namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymo, nes per kratą jo namuose buvo rasta beveik 13 litrų naminės degtinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius