Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose nesėkmingai mėgino pabėgti nuteistasis iki gyvos galvos

Antradienio vakarą dramatiška situacija susiklostė Šiaulių tardymo izoliatoriuje – paėmęs įkaite pareigūnę, į laisvę mėgino pasprukti nuteistasis iki gyvos galvos, praneša Kalėjimų departamentas.
Šiaulių tardymo izoliatorius
Šiaulių tardymo izoliatorius / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Apie 21 val. Šiaulių tardymo izoliatoriaus režiminiame korpuse, vedamas koridoriumi, nuteistasis iki gyvos galvos Dovydas Kriaučiūnas, gim. 1985 m., grasindamas savadarbiu duriamuoju įrankiu Saugumo valdymo skyriaus jaunesniajai specialistei, pasikėsino pasišalinti iš tardymo izoliatoriaus, rašoma pranešime.

Kiti pamainoje dirbę pareigūnai, įvertinę situaciją ir siekdami apsaugoti pareigūnę nuo sužalojimų, kontroliuodami nuteistojo judėjimą ir jį lydėdami, leido jam išeiti iš režiminės teritorijos.

Už įstaigos vartų nuteistasis paleido pareigūnę ir pamėgino pabėgti, bet buvo sulaikytas pataisos įstaigos ir į pagalbą atvykusių policijos pareigūnų. Pataisos pareigūnai nuteistojo sulaikymo metu panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Taser“. Nuteistasis yra izoliuotas. Laisvės atėmimo bausmę už nužudymą jis atlieka nuo 2003 m. Jo pavardė pranešime neviešinama.

Pareigūnė, pirminiais duomenimis, dėl paviršinių kaklo sužalojimų buvo pristatyta į gydymo įstaigą. Šiaulių tardymo izoliatorius pareigūnei užtikrina psichologinės pagalbos suteikimą. Darbuotojos darbo stažas pataisos įstaigoje – beveik metai.

Kalėjimų departamento kriminalinės žvalgybos valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kalinio pabėgimo. Šiaulių tardymo izoliatoriuje pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius