-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 05 /16:58

Šiauliuose nužudyta 15-metė, teismas leido suimti visus keturis įtariamuosius

Šiauliuose pirmadienio vakarą rasta nužudyta 15-metė paauglė. Šiaulių apylinkės teismas antradienį leido suimti visus keturis įtariamuosius, viena iš jų – nepilnametė.
 Žvakė
Žvakė / 123RF.com nuotr.

Jauniausiai įtariamajai – 14-metei merginai – skirtas suėmimas maksimaliam 2 mėnesių laikotarpiui. 2001-siais metais gimęs įtariamasis taip pat suimtas dviem mėnesiams.

Tuo metu 1999-aisiais ir 2004-siais gimę įtariamieji suimti trims mėnesiams.

Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, dėl nusikaltimo sulaikyti ir į areštinę uždaryti keturi įtariami jaunuoliai, tarp jų yra ir nepilnamečių.

Viena įtariamoji – 14-metė

Nusikaltimą tiria gausios teisėsaugos pareigūnų pajėgos, įtraukti vaiko teisių apsaugos atstovai, nes auka ir viena įtariamųjų yra nepilnametės.

„Nors mažamečiams (asmenims iki 14 m.) nėra taikoma baudžiamoji atsakomybė, tam tikrais, Baudžiamojo kodekso 13 straipsnyje nurodytais pagrindais, asmenys gali atsakyti ir nuo 14 metų. Dėl nužudymo mažamečiai gali būti teisiami“, – pranešime teigė bylos tyrimą kontroliuojanti prokurorė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė nepilnametį, numato laisvės atėmimą nuo penkerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

BNS žiniomis, vienas įtariamųjų anksčiau buvo teistas.

Įtariamieji – nepilnametė (g. 2007 m.), vyras (g. 2004 m.), vyras (g. 1999 m.) ir vyras (g. 2001 m.), netrukus uždaryti į areštinę. Jauniausiai įtariamajai – vos 14 metų.

Kūnas rastas susuktas į kilimą prie konteinerio

„Jie buvo sulaikyti šiąnakt, iš esmės po įvykio pakankamai greitai“, – LRT sakė policijos atstovas.

Į kilimą susuktas merginos kūnas su žaizda galvoje rastas apie 21.30 val. Gegužių gatvėje.

R.Matonis LRT teigė, jog informacija buvo gauta iš žmonių, kurie pamatė prie konteinerio kruviną kilimą. „Šiaulių krašto“ duomenimis, kilimą, iš kurio sunkėsi kraujas, surado paauglė, ji esą ir iškvietė policiją.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Policija tiria kelias galimas nusikaltimo versijas, tačiau, pasak R.Matonio, apie jas konkrečiai kalbėti dar yra anksti.

Mergaitė gyveno globos įstaigoje

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovės Silvos Šimkevičienės atsakyme BNS teigiama, kad nužudyta paauglė gyveno globos įstaigoje.

„Mergaitė, kurios netekome, gyveno globos įstaigoje“, – nurodė ji.

„Šiuo metu policijos pareigūnai atlieka tyrimą, mes jiems talkiname. Apklausiamos paauglės šeimai buvo teikiama pagalba. Visą pagalbą, kurios reikia paauglei bei jos šeimai, teikiame ir teiksime ir toliau“, – sakė S.Šimkevičienė.

Vaiko teisių gynėjai ragina gyventojus, pastebėjus bet kokį vaiko teisių pažeidimą, konfliktus tarp paauglių, smurto prieš vaikus atvejus nebūti abejingus ir nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai vaiko teisių gynėjams į teritorinį skyrių.

Priminė ankstesnį kraupų nužudymą

Daugiau nei prieš 10 metų, 2011-ųjų liepą, Šiauliuose taip pat buvo nužudyta nepilnametė.

Bute buvo nužudyta 17-metė S. Šalkauskio gimnazijos gimnazistė. Nusikaltimą įvykdė dvi tos pačios gimnazijos moksleivės.

17-metė buvo atviliota į vienos iš nuteistųjų močiutės butą, nužudžiusios merginą, užpuolikės kūną supjaustė dalimis, į maišelius sudėtas aukos kūno dalis jos išvežė dviračiais ir išmetė dykynėje prie Aukštabalio gatvės.

Vėliau dvi merginos už bendramokslės nužudymą buvo nuteistos kalėti 20 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius